ТОП НОВИНАТА

БОМБА В ПИК TV! РУМГЕЙТ! Ето как Радев готви преврат срещу Борисов

Само в ПИК
Коментарно студио с Недялко Недялков, Ива Николова и Звездомира Мастагаркова
БОМБА В ПИК TV! РУМГЕЙТ! Ето как Радев готви преврат срещу Борисов
Автор: ПИК
Дата
Дата
289369
Коментари
7
БОМБА В ПИК TV! РУМГЕЙТ! Ето как Радев готви преврат срещу Борисов

Гейтовете във властта нямат край и след „ЦУМгейт” и „КУМгейт” в задкулисието зрее и „РУМгейт”. Това разкритие правят в коментарното студио на ПИК TV собственикът на Агенция ПИК и ПИК TV Недялко Недялков и журналистките Ива Николова и Звездомира Мастагаркова.

"Държавата се клати от много време, но последните гейтове се отпушиха след едно конкретно събитие - след като президентът Румен Радев не можа да постигне сделката с "Грипен"-ите. Компенсаторно мозъчният център, който менажира "Дондуков" 2 сякаш ползва случая да реагира като ранена в сърцето пантера и да продуцира серия от скандали. Трябва обаче да кажем, че за тях има основа", заяви Недялко Недялков. Според него това е опит за заглушаване на "РУМгейт".

"Имаше "ЦУМгейт", "КУМгейт", следва "РУМгейт". В момента за шуробаджанащина говорят хората, които олицетворяват този модел. Агенция ПИК преди година още разкри за безпрецедентен конфликт на интереси с президента и неговата настояща съпруга. През 2014 г., когато двамата още не са сключили брак, но са живеели заедно, Румен Радев е назначил лично с подписа си на втори щат във Военно-въздушните сили, като е нямала и ценз за него, тъй като е предназначен за военни. Показахме още преди година тези документи.

Алармирахме, че на "Дондуков" 2 може да се случат такива неприятни неща - едно семейство на обсеби властта и това се случва сега, тъй като той се лиши от прессекретар и Десислава Радева фактически изпълнява тези функции", допълни Недялков. Мастагаркова допълни, че действията му е можело да се дадат на военен прокурор, но напускат армията и вече не подлежат на санкции за тогавашните си деяния. Тя припомни и примера с Елена Йончева, която работеше в БНТ, докато беше приятелка на Сергей Станишев.

 "Г-жа Йончева беше инсталирана в политиката покрай връзката си с бившия премиер и сегашен лидер на ПЕС Сергей Станишев. От друга страна идва и от президентството, беше негов пиар. Отново в случая виждаме зад тези атаки сянката на Румен Радев", коментира и Недялков.  

"Като говорят за това да излезе финансирането на медиите наяве, е хубаво да излязат наяве и връзките на медийните примадони. Румен Радев влезе с парашут в политиката и до този момент никой не знае кой отвори този парашут. Обаче дами да скачат в политиката от леглото, е вече скандално. Не бива това да се случва, защото е лъжа и се ползва журла.истиката за алиби", заяви Ива Николова.  

"Военно аташе разкри пред ПИК как Елена Йончева е повеждала своите командировки с целия държавен апарат зад гърба си. Тя е била винаги привилигерована в професията поради своя гръб във властта", допълни Недялков. 

"Това, което се случва е репетиция на Радев за една бъдеща негова партийна кариера. Проучва дали е достатъчно силен, за да влезе със своя партия в парламента и изпълнителната власт по модела на Първанов, който изгори доста президенти, но не си взимат поука.

Фактът, че вече има огърлица от медии около него, е израз именно на тези му намерения.

Това е двоен морал. БСП трябва да говори за Румен Радев, а той трябва да обясни за съпругата си. Иначе нямат право да говорят за шуробаджанащина", коментира още Недялков. По думите му проверките за нередности трябва да започнат от върха - президентството.

"Румен Радев трябва да обясни има ли корупционна зависимост по сделката с "Грипен".

Има ли конфликт на интереси при семейство Радеви?. 

Защо шефът на кабинета на президента няма достъп до класифицирана информация и чел ли е секретни грами?", попита Недялков.

"Радев разчита за този своеобразен преврат, който извърша на една нова абсурдна коалиция от психолеви и психодесни, финансирана с пари на обвиняеми олигарси - Иво Прокопиев, Огнян Донев и Цветан Василев. Фактът, че в едно студио в момента се прегръщат Люба Кулезич и Елена Йончева, Александър Симов и Поли Паунова, Галя Прокопиева ходи на президентските сбирки на Десислава Радева, не е случаен. Това е едно ОФ, което застава зад мажоритарния кандидат с цел да свали законноизбраната власт в България. Всички тези протестъри, психодесни и психолеви са обединени с цел да съборят законната власт", заяви Недялко Недялков.  Той коментира и казуса с комисията по досиетата, след като бе оттеглена номинацията на Антон Тодоров и се заговори за закриването й.

"Комисията по досиетата не е свършила много важна част от своята мисия. Не са извадени до край досиетата на кредитните милионери. Спряха с две-три банки и замразиха процедурата, защото там ще се стигне до много имена на активни поборници на истината, включително на журналисти. Хора с огромни невърнати кредити от банки. Ще видим как номенкратурата на Държавна сигурност се трансформира в банкова и тези хора са морални стожери и днес", разкри Недялков.

Цялото коментарно студио гледайте във видеото на ПИК TV! 

 

 

Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари