Вход
София
Времето в София 23 o C

БОМБА ОТ БРЮКСЕЛ: Борисов склонен на правителство на Реформаторите, но при едно условие! (ОБНОВЕНА+ВИДЕО И СНИМКИ)

БОМБА ОТ БРЮКСЕЛ: Борисов склонен на правителство на Реформаторите, но при едно условие! (ОБНОВЕНА+ВИДЕО И СНИМКИ)

на 15.12.2016
2213
39
БОМБА ОТ БРЮКСЕЛ: Борисов склонен на правителство на Реформаторите, но при едно условие! (ОБНОВЕНА+ВИДЕО И СНИМКИ)
Автор: ПИК
15.12.2016
39
2213

Премиерът Бойко Борисов обяви, че би могъл да направи и ново правителство с мандата на Реформаторския блок, както те му предлагат. Условието му обаче е да бъде поет ангажимент да се промени Изборния кодекс и да се въведат мажоритарни избори.

Опасението на Борисов било, че, ако не се направят промените, той ще бъде посочен като виновник от Слави Трифонов, че заради неговата оставка отново в парламента са влезли същите хора с пропорционален вот.

 

 

 

"Единственото, заради което си заслужава да се удължи, ако трябва и малко, животът на парламента, е за да се въведе мажоритарна избирателна система", обяви в Брюксел пред журналисти преди минути министър-председателят в оставка. 

"Ние сме заявили нашата позиция, изпълняваме нашето обещание. Само, че чувам едни, които се имат за победители, но не са победители, да казват, че нямало време да сменим избирателния закон. Тогава ще им дадем време. Ще намерим формула да им дадем време – да се смени избирателният закон, да се удовлетвори референдумът, който надробиха”, е позицията на премиера Борисов. 

Този парламент има достатъчно време да промени избирателния закон спрямо референдума, в противен случай изборите няма да са легитимни. Ще настоявам за приемането на тази система. Ако народът иска да ни няма (системните партии), няма да ни има, посочи Борисов.

Той подчерта, че ще бъдат проведени нови разговори и с Патриотите, и с Реформаторите. Плановете са разговорите да се проведат в неделя и понеделник, за да могат от РБ да отидат при президента Росен Плевнелиев с предложение за премиер.

Дължим среща и на Патриотите, и на Реформаторите. Няма да минат няколко месеца, трябва да се съберем да говорим пак. Благодаря им за успешната работа в много направления - казва го цяла Европа, добави той по повод изразените по-рано днес оценки от зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс. Не искам да говоря много, коментира Борисов. Но много ясно искам да чуят всички, че този парламент, където сега се опитват да шикалкавят, има достатъчно време да приемат избирателния закон, съгласно референдума. Единственото, за което си заслужава да се изчака е, да се смени избирателният закон, посочи Борисов. 

„Бяха ли така любезни да си мълчат и да оставят наказателният вот да се изсипе върху правителството?! Колко пъти чухте БСП, ДПС, Орешарски, г-н Радев да излязат и да кажат: ние сме против референдума, против тази избирателна система?! Защото всичко вървеше все едно е срещу мен, срещу управляващите, за да съберем максимум негативен вот”. Борисов отново подчерта, че е важно тези, които са избрани, да излязат с достойнство и смелост да правят реформи и да управляват, „иначе всеки излиза, хейтва, говори каквото си иска, лъже, мами”.

С фалшивите новини, с лъжи, падат цели правителства. В България има 360 сайта за фалшиви новини. България е най-голямата демокрация в света - всеки може да говори, каквото поиска, без да носи отговорност, коментира още Борисов.

Не очаквах срещата с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, тя се проведе по негова инициатива, каза още министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Европейския съвет.

„Въпреки че сме от различни политически семейства, не очаквах да се отнесе толкова ласкаво. Така високо да оцени дейността ни, особено борбата с контрабандата и приходите в бюджета, реформите, които сме направили и увереността, че това е правилният начин да се стигне до отпадане още в следващата година на мониторинговия механизъм. Нещо повече, той настоява да дойде още февруари в България, за да обясни ролята на това правителство и всичко, което е направено през този период. Той дава изключително добра оценка и на г-жа Захариева, и на всички в парламента, които са работили по тази тема. Учуди ме това, че той пожела да пусне съобщение до медиите”, коментира премиерът в отговор на журналистически въпрос.

Борисов поясни, че се обсъжда отпадането на механизма за мониторинг и сътрудничество във вида, който се прилага за България, като се трансформира във вида, който е за останалите страни от ЕС.

„Проверките да са по теми – прокурорите, съдиите, следователите или по отделни случаи – така както е при всички други европейски държави”, каза премиерът.

Попитан относно бъдещия български комисар, министър-председателят посочи, че ситуация като сегашната кандидатурата трябва да се предложи или след огромен консенсус в парламента, или да се изчака редовно избраното правителство. „Лесно може, законът ни го позволява да изпратим човек, но не е редно. Нашият комисар трябва да бъде авторитетен човек, ползващ се с подкрепа в България, за да я получи и в Европейския парламент. Така съм изразил и становището си на среща с г-н Юнкер”, каза Борисов.

По темата за спирането на мигрантските потоци премиерът посочи, че единственото решение е да се спре войната в Сирия. Още веднъж призовавам президентите на големите държави, които воюват там, да осигурят коридори за мирните хора, да се намери решение. Това е допълнителен риск за България, защото пътят, по който минават бягащите от тези разрушения и ужас, минава през България и Гърция.

Той подчерта, че правителството е предприело всички мерки, за да бъде минимализиран натискът по българо-турската граница и за това са спомогнали също помощта, получена от Великобритания, от Германия, 160-те милиона евро от Европейската комисия и функционирането в страната ни на Европейската гранична и брегова охрана.

„В същото време партии, които изкараха цялата си предизборна президентска кампания с тези как ще изхвърлят афганистанци и бежанци, ние по директивите, спазвайки всички конвенции, средно по 30 човека на ден изпращаме обратно на мястото, откъдето са дошли, внимателно, тактично, по всички правила и спазване на човешките права. Така само може да стане. Другото са празни, популистки долни обещания, които не могат да станат. Те го знаеха, но го говореха. А ние го свършихме”, каза Борисов.

По отношение на удължаването на санкциите срещу Русия, министър-председателят посочи, че в дебата е подчертал необходимостта те да са съгласувани със САЩ като основен партньор на ЕС. „Предупредил съм, настоях, ако може предварително да се направи тази консултация, за да не остане само Европа с тези санкции. Ако сме заедно е по-добре, или изобщо да няма санкции, но Европа и САЩ да действат в синхрон. Предупредил съм за това”.

Премиерът Борисов посочи също, че изрично е настоял споразумението с Турция да продължи, макар темата да е извадена от дневния ред на Европейския съвет, заради крайните позиции на някои държави, които не са в интерес на България, „защото с механизмите, инструментите, с които може да се въздейства на Турция в този предприсъединителен период, разговорите, споразуменията, които имаме с тях, на българо-турската граница е спокойно”.

 

 

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(39)
2
Пудел на Меркелица.
4
Аааа, тоя нема свърши как требе!!!
5
Ха ха ха браво Генерале, комунетата и чалмите на слаНинова, Момата и Чалмата, ще си изгризат топките от яд, ако имат такива разбира се...
6
Как ще се спасявате " МАЖОРИТАРНО " или " ПРОПОРЦИОНАЛНО " от ВСЕНАРОДНИТЕ ПРОТЕСТИ И БУНТОВЕ през февруари ?
7
Mутрата разговаря на ЧЕТИРИ ОЧИ С ПРЕВОДАЧКА...ХА, ХА , ХА...ТЪПАНАР ДОЛЕН БАНКЕНСКИ.
8
Аз ще съм щаслиФт ако е така, щото като гледам какви червени крадци с чалми за министри са ми пнаготвили слаНинова и Феса, ми са ще да не правя служебно правителство!!!
9
Каза ли на Меркел : " Сбогом,моя любов"?
10
Ами танте Меркел като му нареди, той само може да стои мирно и да вика "Слушам!"
11
Само преди месец народа го изхвърли за ВТОРИ ПЪТ тоя боклук, обаче, както се казва – дебели очи....и гъз!!! Бай Хой, ако имаш два грама мозък между тиквените семки в празната ти манерка, не се връщай БРАТ, недей, че мирише на камъне и дърве....ПАК!!!
12
така ли ти наредиха
13
Толкова е явно, че това е наредено "От Брюксел"...Направо жалка картинка
14
СЕГА ЩЕ СЕ ВИДИ КОИ СА "СЛУГИ" НА НАРОДА И ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯТ С ВОТА НА 2 500 000 ИЗБИРАТЕЛИ? БОЙКО ВИНАГИ Е БИЛ "СЛУГА" НА НАРОДА И СЕ Е СЪОБРАЗЯВАЛ С ИСКАНИЯТА МУ, ЩЕ СЕ ПОДЧИНИ И СЕГА.ЩЕ СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО, ЩЕ ПРОМЕНЯТ ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН И ТОГАВА ЩЕ ПОДАДАТ ОСТАВКА.
15
Muтрите от ГЕРБ протакат докато встъпи в длъжност Радев и тогава ще се опитат да го ОКАЛЯТ само както те умеят. Борисофф изобщо НЕ мисли за България и ако не е премиер е готов да жертва и Народ и Родина. Принципа на Борисофф е " След мен и потоп" Дано тоя път НАРОДА ДА СЕ ОСЪЗНАЕ, ЗАЩОТО ВРЕМЕТО НИ ИЗТИЧА...
16
Назначения от ген. Решетников за главнокомандуващ парашутиста Радев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният от руския ген. Решетников чехъла Радев, е един напълно ненужен човек... Льотчика изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. На пленума при червените говеда президентът марионетката Радев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Палячото Радев се изтъпани на преден план и подскачайки като врабче неадекватно рече, че разбиването на собствените ни мигове, било модел за подражание. Марионетката бе зает да се хили като изоглавен, под полата на червената траверса и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката си слаНинова. Зевзеци от пленума коментираха, че олигофрена прецедент спешно трябва да се прегледа при известния руски психиатър Кашпировски, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя, когато КУРАБИЯТА МУ ГО БЕШЕ ЗАВЕЛА, ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ОПЕРА, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора излъчваха събитията в Харманли. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал , че е назначен за прецедент на държава мислеше си, че е в облаците на 7то небе. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... С номинацията на червения травестит за вицепрезидент, червените говеда на слаНинова ,се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент, в прецеденската тройка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Радев тъпото от собствената му инфантилност и автентична тъпота!!!
17
Иронията е добро нещо.
18
Е ЗАЩО ТОГАВА ПОДАВА " ОСТАВКА" ,ЗАЩО ВЪРНАХА МАНДАТ , ЗАРАДИ ПРЕДНАРОДНО " ТЕАТРО" ЛИ ???
19
СЕГА ЩЕ СЕ ВИДИ КОИ СА "СЛУГИ" НА НАРОДА И ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯТ С ВОТА НА 2 500 000 ИЗБИРАТЕЛИ? .................Да вече си гласуваха субсидиятя,,,,ха ха
20
Тоя ще си иде с война!!!!!!
21
нищо ново, когато този пожарникар казва нещо трябва да се гледа откъде изгрява слънцето,преди един месец каза отивам си сега оставам пък после се чуди защо народа реагира на изборите по този начин.
22
НАРОДА ИСКА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ, ПАРТИИТЕ -НЕ! ГЕРБ ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА ИЗБИРАТЕЛИ ДА СТАНЕ РЕАЛНОСТ! И СУБСИДИИТЕ НА 1 ЛВ.! И ЧАК СЛЕД КАТО ПРОМЕНЯТ ИЗБОРНИЯ ЗАКОН, ТОГАВА ЩЕ ХОДИМ НА ИЗБОРИ!
23
Бойче осъзнай се какво говориш. С кръв и бунтове ще си отидеш а. Бойче миришеш вече на много лошо. .....
24
"Кой те гримира в тази изтъркана роля, кой в този смешен костюм те е облякъл? Всичко е само игра, всичко е само театър....." Този няма ли най-после да заеме една твърда позиция като мъж? Пък после ни убеждавайте, че политиката не е к-------а работа. Бойко, запиши си го някъде с дебел флумастер : Най-голямото щастие на този свят е да не умреш смешен....
25
Вече НИ писна!!!!! Със СТАРИ прости...ки , НОВ публичен дом НЕМОЖЕ да просперира!!!!И З Б О Р И !!!!
26
Първо комунистите, а после циганите.
27
Меркел му каза за Кристалина Георгиева и цял свят ни се смее. Сега пак тя му дава препоръки за правителството, но то ще се убие в неговата глава. Този човек не разбра, че е най добре за него, най вече здравословно, да се оттегли в Банкя и да се откаже от мераците си да бъде по по най. За какъв се мисли като не може едно решение да вземе без да пита Меркел Защо един път не удари по масата и да каже "Това което искате от нас не е в интересите на България". Но той е страхливец и предварително продаден.
28
ку...те номера са отдавна,,,важно е да нямаш гъдел.
29
Помиярче, май забрави как свърши този плъх ?!
30
Франс Тимерманс ДА НИ КАЗВА КОЛКО ЦЕННО ПРАВИТЕЛСТВО ИМАМЕ: "Нещо повече, той настоява да дойде още февруари в България, за да обясни ролята на това правителство и всичко, което е направено през този период"
31
Няма оттърване от това правителство.Явно още има какво да се краде и да се продава затова ще стоят ,за да крадат.Просто пълен отвраt@
32
Шизофренията винаги води до гибел. След като от 15 ноември правителството в оставка харчи пари като за последно, след като някои хора се ужасиха от одита на пенсионните и застрахователни дружества и през май е подготвен фалита на две банки единственото спасение на това правителство е да вземе поне 5 милиарда евро заем. Разбира се че заемът ще бъде за каузата на ,,стабилността,, и ,,подготовка,, на изборите. Но виждам че познати гербери почват тихо и полека да си теглят парите от банките и да си купуват валута.
33
Българи, каквото сами си направите, никой не може да ви го направи! Аз ви ударих рамо, а вие подведохте премиера си, докато той сега жонглира с вашите топки и трябваше да отиде до Меркел, за да може, както с Хитрино, да спечели одобрението на Нацията си след абсурдната си политика, в Предверието към Третата Национална Катастрофа - той загива, като политик и го знае! Българска Национална Доктрина, Технократско Правителство, Успели некомпроментирани хора от Бизнеса и Абсолютни некомпроментирани професионалисти от Държавна администрация или ще се хванат за ръце и ще оправят България или Свободното падане продължава, като си гласуват и по 20 000лв. Заплата на Калпак на месец и дават постоянен отчет за престоя си на Власт! Дайте им огромни заплати, изберете ги мажоритарно, осветлете им миналото, дайте им адресите, осветете семействата им, осветете живота им, а потъналият в мрак оскотял народ ще им тегли ножа в момента, в който започнат да го лъжат и нито Меркел, нито Оланд ще може да им помогне! Ако и Технократско правителство не успее, започва Трета Национална катастрофа и Гражданска война!
34
ПИК-аджии гнусни.Верен ми беше каза,но го изтрихте,заради истините за Бойко.Подлоги и лизачи долни сте и вие тогава.Поне по този начин си признавате,че сте купени и сте същите предатели,като мутрата.Антибългари сте вие,щом не сте на страната на народ.Отвращават с вашето слагачество,работейки избирателно,и само с една посока.Да не би и вие да сте турска медия,както Бойко-феса
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
ПИК-КАТО Е ГРЕШЕН КОДА ЗАЩО ГО ПУСКАТЕ???РАЗДУХАЛ СЪМ ВИ ПО-СВЕТА ЗА ВАШАТА ЦЕНЗУРА-ПРАВИТЕ ЗА СМЯХ БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА!!!КОЕ НЕ БЕШЕ ИСТИНА ОТ НАПИСАНОТО ТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ МИ ПРАВИТЕ ТОЗИ НОМЕР???
37
Общественото мнение не свали Борисов, а личните му политически сметки, а сега е притиснат от обстоятелствата, трябва да е на власт за да потуши пожара! Беше повече от ясно какво ще направи!:)
38
Отрепка
39
Чесовника цъка неумолимо и власта си отива от ръцете на герб и гейоатлантическата пасмина в ЕС начело с Меркел. С или без мажоритарни избори Боце отива в историята. Това обаче няма да стане безболезнено за страната. Хитрино е пример за това какво могат да спретнат отиващите си политици.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Един горещ летен ден дядо Пейо се връща от нивата, седнал в писаната си каруца с впрегнато доресто конче. Дядо Пейо въздиша уморено: - Ех, колко е горещо и сухо! - Да, наистина! - добавя конят. - Я! За първи път чувам кон да говори! - учудва се дядо Пейо. - И аз! - обажда се каруцата...

няма нови новини
Днес: 344
hot
най-четени новини в момента
сега
2044
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Политологът Анастас Стефанов обявява рейтингите на Борисов, Симеонов и Румен Радев - как влияят на имиджа им скандалите и искат ли българите избори (ОБНОВЕНА)
x
ВАЖНО! 10 признака за проблеми с щитовидната жлеза
x