БОРБА С АГРЕСИЯТА! Увеличават се психолозите в училищата, инвестират в тях 8 млн. лева

Само в ПИК
БОРБА С АГРЕСИЯТА! Увеличават се психолозите в училищата, инвестират в тях 8 млн. лева
Автор: ПИК
Дата
Дата
1639
Коментари
1
БОРБА С АГРЕСИЯТА! Увеличават се психолозите в училищата, инвестират в тях 8 млн. лева

Между 7 и 8 милиона лева се предвиждат за заплати на психолози и педагогически съветници в училищата от следващата година. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

В момента психолозите и педагогическите съветници са около 1100, предимно в големите училища с над 400 деца.

С предоставянето на допълнителното целево финансиране те ще се увеличат с поне още 500, поясни министърът. По думите му от следващата година всяко училище с над 400 ученици ще има психолог или педагогически съветник.

Министърът на образованието Красимир Вълчев взе участие в дискусия, посветена на добрите практики в партньорството между родители и учители.

Още по темата
СЛЕД ТРАГЕДИЯТА: Изпращат психолози в 52-ро училище
Часовник
14:42
Министерството на образованието и науката изразява най-искрените си съболезнования към родителите и близките на четвъртокласничката от 52-о основно училище в София, която почина при трагични...
Напиши коментар »
(1)
1
Първо се прави всичко възможно за да се съсипе възпитанието, да се унищожи всякаква ценностна система, а после се инвестират милиони за психолози та да оправят нещата. Умно нали.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

– Петьо, имаме ли друг шампоан?
– Не! Защо ти е? На този какво му е?
– Ами тук пише за суха коса! Аз моята коса вече я намокрих…