Борисов откри модерната сграда на Софийски районен съд: Нека си спомним как изглеждаше този обект преди

Само в ПИК
Борисов откри модерната сграда на Софийски районен съд: Нека си спомним как изглеждаше този обект преди
Автор: ПИК
Дата
Дата
7916
Коментари
7
Борисов откри модерната сграда на Софийски районен съд: Нека си спомним как изглеждаше този обект преди

Това щеше да бъде поредното свлечено, разрушено място в България, каза на откриването  на новата модерна сграда на Софийския районен съд премиерът Бойко Борисов. Сградата на централния  софийски булевард "Ген. Михаил Скобелев", известна като Военното НДК, глътна над 14 млн. лева за преустрояването й в районен съд. 

 

"Обръщам се към медиите, за да си спомним как изглеждаше този обект преди - напълно комтпрометиран, напълно разрушен. Тук е трябвало да бъде военен, конгресен или някакъв друг център.

Трябва все пак да имаме памет, не знам дали има осъдени за това нещо зад мене, и за, повтарям, корупционно компрометирана схема. 

Затова е знаково, че най-големият съд и прокуратура ще може оттук да наблюдава това никога повече да не става.

  

Пожелавам успех на съдиите и прокурорите, които ще работят тук в едни нормални вече условия, да работят и съдят така, както народът чака от тях справедливост."

 

Той добави, че през 2018 г. правителството ще задели средства за ремонт на старата съдебна сграда при БНР, "за да знаем, че като битови условия сме направили всичко, за да имате сносни условия за работа. Дано това, което сме направили, да ви хареса."

 

Преди него правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че малко магистрати в Европа могат да работят в толкова модерна сграда.

"Но да бъдем откровени: само материални добри условия още не са условия за качествено правораздаване, за справедлив, бърз, ефетктивен процес. Трябват умение, повишаване на квалификацията, и най-вече правосъдие,  което очакват гражданите с гарантиращ справедлив процес и равенство пред закона."

 

Представляващият ВСС Димитър Узунов пък припомни, че в последните месеци нови съдебни палати са получили магистратите в Добрич, Шумен,  Петрич, Кюстендил.

 

След като той и Цецка Цачева прерязаха лентата, сградата бе осветена с празничен водосвет от мелнишкия епископ Герасим, а после присъстващите влязоха на обиколка в сградата.

 

Напиши коментар »
(7)
1
Кражбите и големите комисиони прозират в думите на тиквата и той затова строи за да може да краде и от там
2
До Сталин: Затова пък червените отрепки не построиха почти нищо и така направо си окрадоха парите на хорицата... Примери: Овчаров, Масларова, Киро Добрев и още много, много знайни и незнайни боклуци!
3
Я веке не вярвам на БСПдирастията на Сланинова, кога са в опозиция хортуват едно, а кога се дотъркалят на власт, с помощта на царчето или Челмето, само крадат и правят ултра дясна политика. Сега Пръднелия реве срещу плоския данък, а кой джанъм ни го натресе тоя данък. Говорят за разделение на властите, а окастриха правомощията на Президента, за да назначат Шише за шеф на ДАНС. Също така БСПеерастите, говорят за пенсиите, а когато са на власт са най ниски и ни натресоха швейцарското правело. Също така говорят за държавното, а искат Дунарит да не се връща на държавата. Но най смешни са, за закона на корупцията, след като по времето на Момата, гласуваха корумпираните министри, да не могат да се съдят. Така Масларова отърва затвора, и десетки крадливи от министрите на тройната! Затова веке, я не вярвам на червената БСПдирастия, а и не искам да ме сочат повеке с пръст като че ли съм участник на някой червен ГЕЙ парад..
4
"Парле ву франсето" издрънка отново една камара глупости и простотии. Боко суджука е нуморим!
5
Няма ли КОЙ да му каже, на премиера, да не парадира с кражбите си от боядисване и асфалт, при положение, че здравеопзването и образованието са в плачевно състояние, голяма част от хората изнемогват, България се обезлюдява с бързи темпове и въобще всичко е батак.
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Ти не си като Сланинова 100% Лъжкинова. Каквото обещаеш го правиш. Червените тролове нека умрат от яд и да пишат минуси........................
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Три от четирите гласа в главата ми искат да спят. Четвъртият ни държи будни, чудейки се имат ли пингвините колене?