Борисов от Израел: Имаме основание да се гордеем като народ със спасяването на българските евреи

ЧАС ПИК

Борисов от Израел: Имаме основание да се гордеем като народ със спасяването на българските евреи

6812
на 25.02.2016
Борисов от Израел: Имаме основание да се гордеем като народ със спасяването на българските евреи
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ние като българи действително имаме основание да сме братя с израелския народ и да се гордеем с това, което преди 70 години българският народ е направил. Това каза по време на среща с българската общност в Израел министър-председателят Бойко Борисов, предаде "Фокус"

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

„Приятелството между България и Израел и по принцип с еврейската общност датира от спасяването на българските евреи, така че ние до живот ще сме си близки и признателни и действително чест прави на Израел, че никога не го забравя. Истински благодря на тези хора, които са живи участници и припомнят историята и какво е направил народът, какво е направила църквата и ние като българи действиелно имаме основание с тези хора да сме братя и да се гордеем с това“,каза още премиерът Борисов. По думите му, поколенията вече трудно си спомнят, а тогава целият народ се е вдигнал и е защитил евреите.

„И ръководството на държава тогава, и царят, но народът е свършил голямата работа”, допълни Борисов. Той каза още, че на един квадратен километър в центъра на София има действаща православна църква, действаща синагога, действаща джамия и действаща католическа църква. „България е уникална. Не знам дали в друга държава на един квадратен километър има четири храма”, каза още пред българската общност в Израел министър-председателят Бойко Борисов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: Комисията за Пътната карта се скара за дневния ред. Ще се стигне ли до изслушването на Теменужка Петкова - НА ЖИВО ПИК TV: Комисията за Пътната карта се скара за дневния ред. Ще се стигне ли до изслушването на Теменужка Петкова - НА ЖИВО
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК