Британският министър за Шотландия: Въпросът за независимост, трябва да бъде отделен от този за Брекзит

Само в ПИК
Британският министър за Шотландия: Въпросът за независимост, трябва да бъде отделен от този за Брекзит
Автор: ПИК
Дата
Дата
1126
Коментари
0
Британският министър за Шотландия: Въпросът за независимост, трябва да бъде отделен от този за Брекзит

Въпросът за шотландската независимост, трябва да отделен от този за Брекзит, смята британският министър за Шотландия Дейвид Мъндъл, цитиран от Dundee Courier.

Той каза, че двата въпроса целенасочено се свързват, за да може да се прокара втори референдум за независимост.

По време на търговско пътуване в Южна Америка, той призова правителствата в Лондон и Единбург, да се отдалечат от „въпроса, който толкова много разделя страната“, и да започнат да работят за Брекзит.

„Обвинени сме от националистическото правителство в Единбург в „завземане на властта“, както и използване на излизането от ЕС, за да се централизира властта в Уестминстър. Това просто не е така. Досегашните ни усилия, демонстрират ангажираност с децентрализацията. Като бивш шотландски депутат, аз искам да видя един по-силен шотландски парламент и именно това, ще се случи, когато напуснем Европейския съюз“, заяви Мъндъл.

„Факт е, че до изборите през юни, дебатът за Брекзит в Шотландия, целенасочено бе свързван с въпроса за шотландска независимост“, добави той.

Според него, Шотландската национална партия цели да прокара втори референдум за независимост на Шотландия, като използва въпроса за излизането от Европейския съюз на Великобритания.

 

 

 

Фокус

Още по темата
Няма да има вот за независимост в Шотландия преди Брекзит
Часовник
02:43
Британският министър-председател Тереза Мей засилва натиска си върху първия министър на Шотландия, Никола Стърджън, пише The Times, цитиран от "Фокус". Мей обвинява Стърджън, че принуждава...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Виктор Калев
Виктор Калев
актьор
Става на: 48 години
Енчо Данаилов (бате Енчо)
Енчо Данаилов (бате Енчо)
актьор
Става на: 60 години
Йордан Христосков
Йордан Христосков
бивш социален министър
Става на: 66 години
Нонка Матова
Нонка Матова
световен и европейски шампион по стрелба

Един човек отивал на кръщенката на дъщеря си и решил да купи папагал. По пътя заваляло. Човекът отворил чадъра си и казал:
– Заваля.
Папагалът ,който бил на рамото му запомнил думите му. След малко срещнали един селянин, чието магаре паднало. Собственикът на папагала казал:
– Ритнете го отзад, ще стане.
Папагалът отново запомнил думите му. Отишли на кръщенката и попа почнал да пръска с вода. Папагалът казал:
– Заваля.
Попът припаднал. Хората се притеснили и папагалът казал:
– Ритнете го отзад, ще стане.