Британският министър за Шотландия: Въпросът за независимост, трябва да бъде отделен от този за Брекзит

Само в ПИК
Британският министър за Шотландия: Въпросът за независимост, трябва да бъде отделен от този за Брекзит
Автор: ПИК
Дата
Дата
1354
Коментари
0
Британският министър за Шотландия: Въпросът за независимост, трябва да бъде отделен от този за Брекзит

Въпросът за шотландската независимост, трябва да отделен от този за Брекзит, смята британският министър за Шотландия Дейвид Мъндъл, цитиран от Dundee Courier.

Той каза, че двата въпроса целенасочено се свързват, за да може да се прокара втори референдум за независимост.

По време на търговско пътуване в Южна Америка, той призова правителствата в Лондон и Единбург, да се отдалечат от „въпроса, който толкова много разделя страната“, и да започнат да работят за Брекзит.

„Обвинени сме от националистическото правителство в Единбург в „завземане на властта“, както и използване на излизането от ЕС, за да се централизира властта в Уестминстър. Това просто не е така. Досегашните ни усилия, демонстрират ангажираност с децентрализацията. Като бивш шотландски депутат, аз искам да видя един по-силен шотландски парламент и именно това, ще се случи, когато напуснем Европейския съюз“, заяви Мъндъл.

„Факт е, че до изборите през юни, дебатът за Брекзит в Шотландия, целенасочено бе свързван с въпроса за шотландска независимост“, добави той.

Според него, Шотландската национална партия цели да прокара втори референдум за независимост на Шотландия, като използва въпроса за излизането от Европейския съюз на Великобритания.

 

 

 

Фокус

Още по темата
Няма да има вот за независимост в Шотландия преди Брекзит
Часовник
02:43
Британският министър-председател Тереза Мей засилва натиска си върху първия министър на Шотландия, Никола Стърджън, пише The Times, цитиран от "Фокус". Мей обвинява Стърджън, че принуждава...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Пазачът в зоопарка:
– Ало... Русата дама! Престанете да тъпчете животното със сладолед!
И без това устата му е от другата страна.