СВЕТЪТ ДНЕС

Британски дипломат: Военното решение е най-лошата алтернатива относно Северна Корея

Само в ПИК
Британски дипломат: Военното решение е най-лошата алтернатива относно Северна Корея
Автор: ПИК
Дата
Дата
1103
Коментари
0
Британски дипломат: Военното решение е най-лошата алтернатива относно Северна Корея

Според сър Саймън Гас , бивш политически директор на британското външно министерство, военният отговор спрямо Северна Корея е „най-лошата възможна алтернатива“, която би довела до смразяващи последствия, включително и до смъртта на стотици хиляди души, пише The Guardian.

„Пастата за зъби е извън тубичката“, заяви сър. Саймън Гас, посочвайки придобитите от Северна Корея ядрени възможности. Той посочи, че всички възможни действия спрямо КНДР са „извънредно грозни“, но че трябва да има завръщане към преговорите. Според него процесът „не може да бъде решен чрез обмен на обиди от двете основни страни в спора“. 

„Виждал съм как политически водачи, защото са имали твърде малка връзка със страната, са формирали ясно и погрешно двуизмерно разбиране що мотивира другата страна. Затова и когато при тях идва разузнаването и започва да им обяснява детайлите, те често ги обвиняват, че са апологети на отсрещната страна“, добави дипломатът. 

„Като си помислим, че Сеул се намира на няколко десетки километри от границата и е с население от 26 млн. души, не можем да не си представим равнищата на жертвите“, посочи сър Саймън Гас. „Като добавим към това и разпадането на световната икономика, последствията върху национализма в Китай и върху ролята на САЩ в тихоокеанския регион в следващите десетилетия, всичко това представлява невероятно големи последствия от конфликт със Северна Корея“, добави той. 

Британският дипломат посочи, че ако преговорите със Северна Корея бъдат започнати с цел нейните ядрени възможности да бъдат елиминирани или с цел САЩ да спечелят, а КНДР да загуби, то те просто няма да успеят. 

 

 

 

 

 

Фокус

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО! Задава ли се Трета световна война? Въздушното и морско пространство на КНДР опустя внезапно
Часовник
21:50
Напрежението около Северна Корея, нейната ядрена програма и постоянните й опити с балистични ракети започва да излиза извън контрол, смятат експерти. САЩ показаха решимост, която не бяхме виждали...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

Казано е, че когато една врата се затваря, друга се отваря. Ако и при вас е така, значи шкафовете ви са за ремонт.