БСП категорични: Подкрепяме единствено актуализацията на бюджета на НЗОК

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

БСП категорични: Подкрепяме единствено актуализацията на бюджета на НЗОК

5197
на 17.07.2014
БСП категорични: Подкрепяме единствено актуализацията на бюджета на НЗОК
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Парламентарната група на Коалиция за България даде брифинг в кулоарите на парламента, предаде Novini.bg. Депутатите от левицата проведоха заседание на група, на което участие взе и финансовият министър Петър Чобанов. "След приключване на заседанието на ПГ взехме решение да подкрепим актуализацията на бюджета на НЗОК с 225 млн. лева. Не подкрепяме актуализацията на държавния бюджет", заяви председателят на групата Атанас Мерджанов.

препоръчано

"Няма законова пречка актуализацията на бюджета на НЗОК да бъде гласуван отделно от бюджета на държавата", категоричен беше той. Депутатът Румен Гечев коментира и темата КТБ. "Парите за стабилизиране на държавата след проблема с КТБ, могат да бъдат взети от фискалния резерв, който в момента е 6 млрд. лева, а не да се актуализира държавния бюджет", убеден беше той. "ГЕРБ отново бламираха работата на парламента и не спазиха обещанията, които дадоха във вторник на консултациите при Михаил Миков. Заради това тяхно поведение, не се приемат важни закони за страната", допълни Корнелия Нинова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК