БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

БСП: Проектът за трамвайна линия до Студентски град е провален

Само в ПИК
БСП: Проектът за трамвайна линия до Студентски град е провален
Автор: ПИК
Дата
Дата
5955
Коментари
4
БСП: Проектът за трамвайна линия до Студентски град е провален

Проектът за нова трамвайна линия до Студентски град, която трябва да преминава през Семинарията е провален, а средствата по него няма да могат да бъдат усвоени до края на 2014 година, както се предвиждаше.

Това становище изразиха общинските съветници от БСП след среща с министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Миналия четвъртък Столичният общински съвет гласува прехвърлянето на проекта към Министерството на инвестиционното проектиране, заради промяна в Закона за устройство на територията, според който проекти на стойност над 10 милиона лева са отговорност на ведомството.

Според червените общинари прехвърлянето на проекта е манипулация от страна на Столична община, тъй като не е способна да се справи с изпълнението му.

По думите на бившия общински съветник от БСП и настоящ депутат Жельо Бойчев, проектът за новото трамвайно трасе е напълно провален.

„Говорим за един проект, който вече е провален, тъй като до момента няма процедура за избор на изпълнител. Няма как да има такава процедура, тъй като по същество няма проект. Дори трасето, по което трябва да мине трамваят, не е съгласувано. Екипът на Столична община не е свършил нищо, за да може тези пари да бъдат усвоени в рамките на този период. И с имането, и с нямането на Министерство на инвестиционното проектиране, този проект е провален“, добави Бойчев.

Към днешна дата няма проект на Столична община, който да е постъпил в МИП,уточни министър Иван Данов:

„Не мога да поема отговорност, че сме забавили проекта, тъй като той още не е дошъл в министерството. Т.е. в момента ние говорим за нещо, което не сме виждали. От тази гледна точка не приемам обвиненията или опитите да се политизира един чисто технически процес“.

По думите на зам.-председателя на СОС Николай Стойнев, обвиненията на червените му колеги са неоснователни.

Проектът за новото трамвайно трасе е изготвен още през 2008 година и по план трябва да е реализиран до края на 2014 година.

Напиши коментар »
(4)
1
Стига сте писали за глупости.Аз съм протестър и искам да ме отразявате.Ето вече станахме трима на площада.
2
Да-а-а! Ново летище за 350 млн. Два метродиаметъра за 2,5-3 млрд, Южна дъга от 4,5 км за 90 млн. Ще правят Северна скоростна тангента от 16 км за 165 млн. /в равното !!!/, искат да правят 3-ти метродиаметър, сега и нова трамвайна линия, кръстовища на два етажа и т.н. и т.н.! Какво стана с "Европа на регионите"? Айде, ББ си го знаем, ама сега нали са експерти, па и мислят за изравняване на регионите !?! ПРЕДЛАГАМ, София /града и 20-30 км околовръст/ да стане отделен евро-регион и после да се разпределят евро-фондовете справедливо и пропорционално, и с грижа за изоставащите и неразвити региони!
3
ТИЯ ГНУСНИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ПРОВАЛИХА НЕ САМО ТОЯ ПРОЕКТ, НО И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! В ЗАТВОРА НЕКАДЪРНИЦИ!
4
ВЗЕМАТ ЗАЕМИ И ........КУПИЛИ СИ НОВИ МЕРЦЕДЕСИ, А ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ СА СИ ГИ ПОДЕЛИЛИ! ЦВЕТАНОВ ЛИ? .........ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ НА БЕГОМ В ЗАТВОРА! ДОЛНИ ИЗМАМНИЦИ!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!