БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

БСП: Проектът за трамвайна линия до Студентски град е провален

Само в ПИК
БСП: Проектът за трамвайна линия до Студентски град е провален
Автор: ПИК
Дата
Дата
5763
Коментари
4
БСП: Проектът за трамвайна линия до Студентски град е провален

Проектът за нова трамвайна линия до Студентски град, която трябва да преминава през Семинарията е провален, а средствата по него няма да могат да бъдат усвоени до края на 2014 година, както се предвиждаше.

Това становище изразиха общинските съветници от БСП след среща с министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Миналия четвъртък Столичният общински съвет гласува прехвърлянето на проекта към Министерството на инвестиционното проектиране, заради промяна в Закона за устройство на територията, според който проекти на стойност над 10 милиона лева са отговорност на ведомството.

Според червените общинари прехвърлянето на проекта е манипулация от страна на Столична община, тъй като не е способна да се справи с изпълнението му.

По думите на бившия общински съветник от БСП и настоящ депутат Жельо Бойчев, проектът за новото трамвайно трасе е напълно провален.

„Говорим за един проект, който вече е провален, тъй като до момента няма процедура за избор на изпълнител. Няма как да има такава процедура, тъй като по същество няма проект. Дори трасето, по което трябва да мине трамваят, не е съгласувано. Екипът на Столична община не е свършил нищо, за да може тези пари да бъдат усвоени в рамките на този период. И с имането, и с нямането на Министерство на инвестиционното проектиране, този проект е провален“, добави Бойчев.

Към днешна дата няма проект на Столична община, който да е постъпил в МИП,уточни министър Иван Данов:

„Не мога да поема отговорност, че сме забавили проекта, тъй като той още не е дошъл в министерството. Т.е. в момента ние говорим за нещо, което не сме виждали. От тази гледна точка не приемам обвиненията или опитите да се политизира един чисто технически процес“.

По думите на зам.-председателя на СОС Николай Стойнев, обвиненията на червените му колеги са неоснователни.

Проектът за новото трамвайно трасе е изготвен още през 2008 година и по план трябва да е реализиран до края на 2014 година.

Напиши коментар »
(4)
1
Стига сте писали за глупости.Аз съм протестър и искам да ме отразявате.Ето вече станахме трима на площада.
2
Да-а-а! Ново летище за 350 млн. Два метродиаметъра за 2,5-3 млрд, Южна дъга от 4,5 км за 90 млн. Ще правят Северна скоростна тангента от 16 км за 165 млн. /в равното !!!/, искат да правят 3-ти метродиаметър, сега и нова трамвайна линия, кръстовища на два етажа и т.н. и т.н.! Какво стана с "Европа на регионите"? Айде, ББ си го знаем, ама сега нали са експерти, па и мислят за изравняване на регионите !?! ПРЕДЛАГАМ, София /града и 20-30 км околовръст/ да стане отделен евро-регион и после да се разпределят евро-фондовете справедливо и пропорционално, и с грижа за изоставащите и неразвити региони!
3
ТИЯ ГНУСНИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ПРОВАЛИХА НЕ САМО ТОЯ ПРОЕКТ, НО И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! В ЗАТВОРА НЕКАДЪРНИЦИ!
4
ВЗЕМАТ ЗАЕМИ И ........КУПИЛИ СИ НОВИ МЕРЦЕДЕСИ, А ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ СА СИ ГИ ПОДЕЛИЛИ! ЦВЕТАНОВ ЛИ? .........ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ НА БЕГОМ В ЗАТВОРА! ДОЛНИ ИЗМАМНИЦИ!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

Московската жп-гара.
- Влакът за Санкт Петербург тръгва в 10ч. от 3-ти коловоз.
- Влакът за Калининград през Минск и Вилнюс тръгва в 11ч. от 5-ти коловоз.
- Специално за чукчи! Голямата Метална Шейна за вкъщи тръгва когато малката стрелка застане върху голямата от 7-ма и 8-ма релса...