БСП разкри нова схема за шуробаджанащината и поиска свикване на Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Само в ПИК
БСП разкри нова схема за шуробаджанащината и поиска свикване на Изпълнителната комисия на ГЕРБ
Автор: ПИК
Дата
Дата
10288
Коментари
15
БСП разкри нова схема за шуробаджанащината и поиска свикване на Изпълнителната комисия на ГЕРБ

БСП изнесе нова схема за шуробадажанащина за „Булгартрансгаз“, „Булгаргаз“, КЗК и Столична община и настоява за свикване на Изпълнителната комисия на ГЕРБ по случая в рамките на седмица, съобщава Фокус.

 Това стана на пресконференция.

„Г-жа Юлия Ненкова, бивши заместник-кмет на Столична община, сега председател на КЗК, е наследена от Ралица Стоянова - заместник-кмет на общината и сестра на Стоян Стоянов, началник „Правен отдел“ в КЗК. От другата страна е Георгица Стоянова, член на КЗК, съпруга на Владимир Маринов от „Булгартрансгаз“, началник на „Правен отдел“, разясни народният представител Таско Ерменков.

„Питам аз дали тази връзка не е една от причините за едно неприятно в България събитие, което се нарича процедура на Европейската комисия срещу България по делото „Булгартрансгаз“. Когато „Булгартрансгаз“ по вече изискванията на тази наказателна процедура срещу нас, Европеийската комисия настоява той да бъде приватизиран, да бъде пуснат на публична продажба някъде навън - нещо, което е чисто държавно. Всичко това започна срещу едно дело заведено срещу „Булгартрансгаз“ в българската Комисия за защита на конкуренцията и със становище на българската КЗК, че българското държавно предприятие „Булгартрансгаз“ е нарушило правилата, което даде основание на фирмата да ни осъжда в Европейскапа комисия", коментира Ерменков.

„Дали зад тези шуробаджанашки, роднински и партийни връзки не стоят проблеми, които са свързани с приватизация и на единственото печелишво българско държавно дружество в българската енергетика“, запита той.

„За народни представители и техните роднини в бордовете, само ще ви спомена за връзката между Снежана Дукова, народен представител, късаща ризата си на трибуната на Народното събрание в защита на Делян Добрев и нейния син Илиян Дуков, който е член на Съвета на директорите "Булгаргаз". Само отваряме тази вратичка, за да потвърдим, че разполагаме с цялата информация“, каза Ерменков.

Депутът призова от ГЕРБ да не уволняват бременни жени, а да се държат като мъже.

Ерменков заяви, че в БСП има 100-ина сигнала от всички областни и повечето общински града за подобни схеми.

"Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Не ги слагаме на масата, не за нещо друго. Чакаме колегите от ГЕРБ да се освестят, да се съберат тази прословута Изпълнителна комисия", каза той.

Ерменков заяви, че БСП дава срок една седмица да свика комисията.

 

Напиши коментар »
(15)
1
На Таската му трябват проекти като АЕЦ Белене,Цанков камък и сега военни самолети все сделки за милиарди,защото милиончетата под масата са много.
2
КОЙ ВЯРВА НА ЕДНО ДС ЧЕНГЕ ЧИИТО ГЪЗ ОТ ЛАКОМИЯ СЕ ТРЕСЕ . ТАШКО ДЕСЕТО МНОГО МУ СЕ ЩЕ ДА НАПЪЛНИ ТУМБЕТО . ТОЛКОВА ГОДИНИ В ОПОЗИЦИЯ И Е ОГЛАДНЯЛ КОМУНЯГАТА.
3
А КАТО ГО ПИТАХА ЗА ОНОВА СЕМЕЙСТВО НАЗНАЧЕНИ ОТ БСП ЗА ШЕФОВЕ НА ЕВРО ФОНДОВЕТЕ , ТАСКО ЗАБРАВИ ДА ОТГОВОРИ.
4
ТАСКО,редно е да поискате проверка и на друг Гейт - Корнелия-Гейт,Все пак Станишев я уволни със сериозни съмнения за корупция.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Леле тия от БСП съвсем изкукаха, защо Таско не си спомни кой е дългият инкасатор, кои са в кръга "Фронтиер" съученици,приятели на инкасатора и спонсори на тяхната партия, самият той как и колко е свързан с тази област. Разбутаха им далаверите там и ревнаха на умряло алчните мошеници!
7
Предатели, денонощно продават България на турция, има м агенти цру бок уци
8
Хайде сега кажете, че не всички са МАСКАРИ!
9
"Крадеца вика дръжте крадеца"И това ако не е наглост.....Тя цялата им партия е основана на шуро-баджанашки принцип,те гледат в двора на комшията.Нещастници!
10
маймуните са навсякъде дори и дрскащите тук ,клоко ви плаща Суджука!!!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Искам да знам повече за Митко Корнелин. Кажете къде работи, колко получава, кой го е назначилы къде е работила пред това време Краднелия сланинова? А там дали няма конфликт на интереси? За великата приватизаторка знаем колко пари е отмъкнала от държавата, т.ест ок всички нас. Искаме да знаем и Митко Корнелин с колко пари ни е завлякъл Таско, да не забравиш да кажеш за Корнелин нещо, каквото и да е.
13
Що така да ми е нецензурно съдържанието? Пак ли казах нещо, дето накриви нечия много важна фуражка?
14
Таско дали знае, че ГЕРБ са на власт според резултатите от последните избори. А знаете ли, че зет му на Ерменков съвсем скоро бе уволнен от летището, защото ходел пиян на работа, а после много бързо го върнали .
15
Не ви е страм ГЕРБАЖИИ да обвинявате моята партия в кражби . Вярно е , че в обкражението на нашето слънчице другарката Нинова всички имаме по няколко десетки милиона , но малко ли направихме ние за вас , нима са ви малко 180-200 лева пенсиите въпреки ,че по старите ни другари си „ приватизираха “ 15 милиарда лева от пенсионния фонд . Оня ден чета , че моето роднинче слезло до бензиноколонка с запалена цигара и всички го обвинявате за това - не ви е страм , защо така постъпвате с едно младо членче на БСП - щяла да се запали бензиностанцията ГОЛЯМА РАБОТА като се запали . Имам молба към Кутевските тролчета - хвалете мен Ташак Ерменков пред Нинова ,та когато вземем власта да ме направи едно министърче за да мога да крада повече ,защото наскоро правих свадба на дъщеря си та се поохарчих . Винаги ваш Ташак ( Таско ) Ерменков
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

Един полицай копаел дупка в двора си. Минал комшията му и го попитал:
- За какво ти е тая дупка?
- Абе ще се снимам...
- Е, и?
- Ами искат ми снимка до кръста.
На другия ден съседът пак видял, че полицаят копае нова дупка до първата.
- Сега пък защо копаеш?
- Ами не съм разбрал вчера, те ми искали две снимки.