БУМ! Българи масово изкупуват имоти в Гърция! Цените в Солун като в София

Само в ПИК
БУМ! Българи масово изкупуват имоти в Гърция! Цените в Солун като в София
Автор: ПИК
Дата
Дата
19903
Коментари
8
БУМ! Българи масово изкупуват имоти в Гърция! Цените в Солун като в София

Все повече българи си купуват имоти в Гърция, като предпочитаният от тях тип жилища са ваканционните. Причините са много - освен географските дадености, които има тази Гърция, за интереса към нея допринасят и по-дългият сезон, начинът на обслужване, храната, природата, както и близостта до България, обясни пред България он ер Ирена Перфанова, председател на Национално сдружение "Недвижими имоти".

"Цените в момента са много по-ниски от това, което бяха преди години. В сравнение с имотите в България, много от тях са на по-ниски цени, отколкото на българското крайбрежие", добави тя.

Така например в центъра на Солун могат да бъдат намерени жилища на сравнително същите цени като в центъра на София, дори и по-ниски. Варират около 1000 евро на кв. метър, в зависимост от зоната, в която се намират и дали са с гледка към брега.

"Продължават по-високи цени да държат районите, които са на някои от по-престижните острови на гръцка територия, но по принцип зоната на Солун, включително Атина, Халкидики, поддържат едни приемливи цени за българския пазар", поясни Перфанова.

Тя прогнозира бум на търсенето заради ниските нива, които в момента отчита пазарът в Гърция.

У нас също се отчита ръст в търсенето, като най-голям е в София - между 6 и 12%.

 

Напиши коментар »
(8)
1
glupav bg narod
2
БЪЛГАРИ, ДРУК ПЪТ МУТРОТИКВИ ГНУСНИ КРАДЛИВИ СИЖУЦИ РЕКЕТЬОРИ И ПОДЛЕЦИ
3
Заминям необитаем апартамент на Слънчака за по малък в Халкидики- Ситоня
4
А данъците после като го купиш евтино? Как са? Или юруш народе на евтинията и бум на комисионните на госпожата!
5
В БЪЛГАРИЯ ПРОДАВАМЕ СУДЖУК А В ГЪРЦИЯ КУПУВАМЕ БАРАКА
6
АЙДЕ НА ПАСТЪРМАТА ДАВАМ 4 ТОНА НА НАШАТА ПАРТИЯ
7
Кок ви се присмивам от Западна Европа от един курорт ама все пак ви Благодаря
8
ТИЯ НИ ОКРАДОХА,ОПОСКАХА БЪШГАРИЯ И СЕГА С НАЩЕ ПАРИ СИ КУПУВАТ ИМОТИ ИЗ ЦЯЛ СВЯТ И СУЩОТО ВРЕМЕ ПЛАЩАТ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ СТОТИНКИ И АКО ПОИСКАШ УВЕЛИЧЕНИЕ СИ МЪРЗЕЛИВ И НЕКАДЪРЕН, АЙДЕ ПРИ БЕЗРАБОТНИТЕ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Една бабичка тръгнала на гроба наа мъжа си, но забравила къде е парцелът. По едно време видяла гробаря, който бил подпийнал.- Момче, кажи ми къде е парцел 46? Той я изгледал и казал: - Вие като си не помните местата, що ставате и само се разхождате...