БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Бурен вятър донесе студ, жълт код за валежи в Бургас

Само в ПИК
Бурен вятър донесе студ, жълт код за валежи в Бургас
Автор: ПИК
Дата
Дата
2938
Коментари
0
Бурен вятър донесе студ, жълт код за валежи в Бургас

Жълт код е обявен в Бургаска област заради интензивни валежи от дъжд.

В Бургаска област през нощта валежите ще се активизират, до полунощ количеството им в крайните южни райони от областта ще достигне 15-25 л/кв.м. След полунощ валежите ще продължат, дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка. В останалата част от страната засега обявеният код е зелен. Днес по обяд вече настъпи рязко застудяване със силен северозападен вятър.

Температурите се понижиха значително в рамките на 1-2 часа в Западна България. Започнаха и валежи от дъжд, които привечер в Лудогорието, Предбалкана и високите полета на Западна България се очаква да преминат в сняг. Към 14 ч. днес температурите са все още високи в Южна и Източна България – между 12 и 17 градуса.

Съществено е понижението им в Северна и Западна България. В София към 14 ч. измерената температура е 4 градуса. В Северозападна България температурите са около 8 градуса, в Северна България са от 7 до 10 градуса. Най-ниската измерена температура към 14 ч. днес е в Драгоман – 0 градуса. Застудяването ще продължи и утре.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.