БЧК-Варна: Имаме нужда от физическа сила за справяне с потопа

Животът днес

БЧК-Варна: Имаме нужда от физическа сила за справяне с потопа

4046
на 20.06.2014
БЧК-Варна: Имаме нужда от физическа сила за справяне с потопа
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

БЧК-Варна правят някои уточнения свързани с многото въпроси отправени от граждани, желаещи да помогнат в Аспарухово.

Необходими хуманитарни материали от които се нуждае БЧК са:дълготрайни храни – консерви, варива, олио, сухари, бисквити, пакетирани продукти, които не изискват съхранение в хладилник;санитарни материали – тоалетна хартия, памперси, мокри кърпи, дезинфектанти;

БЧК-Варна се нуждае от физическа помощ, съобщиха от доброволческата организация за Moreto.net

По отношение нуждата от разчистване на стотиците тонове отпадъци и наносни материали, утре, 21 юни 2014г. в двора на БЧК – Варна, ул.”Братя Шкорпил” №3 е насрочена среща за всички желаещи да помогнат с доброволен труд в пострадалия район. 

Нека всички доброволци да бъдат с работно облекло, като предимство ще бъде ако участниците в акцията си носят ботуши и лопати. За тези, които нямат подходящо оборудване, спонсори на организацията осигуриха 300 комплекта ботуши и лопати, така че всяка помощ ще бъде добре дошла. Освен по улиците доброволческа маса ще бъде концентрирана и в наводнените домове. 

След инструктажа има организиран транспорт от БЧК-Варна до район Аспарухово, но предимство ще бъде, ако доброволците идват със собствен превоз. 

На следобедното заседание на Кризисния щаб при Областна управа - Варна бе взето решение да се изгради приемен и координационен пункт пред районната администрация на квартал Аспарухово. На пункта ще дежурят денонощно доброволци и представители на БЧК, които ще насочват пострадалите към места за настаняване и медицински специалисти за оказване на помощ. На място ще се раздават директно и хуманитарни помощи.

Всички продоволствия за Кризисния пункт ще бъдат пренесени с транспортна колона, която тръгва в 18.45ч. от сградата на БЧК – Варна, ул.”Братя Шкорпил” 3.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК