Вход
София
Времето в София 24 o C

Българин - ортак на Ал Капоне, бил фалшификатор №1

Българин - ортак на Ал Капоне, бил фалшификатор №1

на 24.02.2017
3874
10
Българин - ортак на Ал Капоне, бил фалшификатор №1
Автор: ПИК
24.02.2017
10
3874

Тодор Кривналиев пръв разцепил долара на две

Най-известният в света фалшификатор на долари е българин. Тодор Кривналиев не само изобретява цепенето на долара, но дори влиза под кожата на Ал Капоне и става негов ортак. Преди смъртта си пък бандитът закопал в родното си село 10 000 фалшиви долара за черни дни.

Тодор Кривналиев е роден през 1907 г. в с. Вятово край Русе. Според полицейската сводка бил мургав, тъмнокос и с кафяви очи, изключително хитър.

През 1923 г. Кривналиев е едва 16-годишен, когато заминава за Ню Йорк, където изкарва само месец. След това се премества в Чикаго. Започва работа в бар, собственост на Ал Капоне. Действието се развива точно по време на сухия режим в САЩ и от мияч на чинии Кривналиев бързо се издига до основен доставчик на контрабанден алкохол от Мексико.

Няколко месеца по-късно малкият Тодор споделя уменията си с боса Капоне. Мафиотът без колебание му подсигурява пълна база за работа с четирима работници. По това време Тодор живеел в хотел, където Ал Капоне държал 50 стаи на два етажа. Именно в работилницата на мафиотския бос Кривналиев започнал истинското фалшифициране на долари. Заедно с единия от американците стигат до идеята, че много по-лесно е да се фалшифицират готови долари, отколкото да се печатат.

При американската валута това е лесно, тъй като всички банкноти до сто долара са с еднакъв размер. Първоначално групата опитва да печата банкноти, но среща сериозен проблем с набавянето на хартията. Дори Ал Капоне не успява да намери хартия и тогава нашият човек минава на варианта избелване на банкноти с хлорна вар. Съсипали повече от 1000 долара, докато изчистят цялата технология.

Съдят жената на Петко Каравелов за държавна измяна

Съдят жената на Петко Каравелов за държавна измяна

Малко известен исторически факт е, че съпругата на...

на 15.02.2017

В крайна сметка, технологията била усвоена перфектно. Банкнотите от 1 и 5 долара се избелвали с хлорна вар, след което се изсушавали. След изсушаването били изглаждани в специална преса, а върху тях печатали номинал от 20 до 100 долара. По онова време фалшификатор №1 е работел заедно с френския бежанец Робер Симон, който се занимавал с рисуване. Двамата измислили начина за напасване на двете половинки върху банкнотата, тъй като това бил най-големият им проблем. Двамата експериментирали дни и нощи наред, докато успеят.

Накрая поставяли банкнота между две плочки, намазани с туткал, и я потапяли във вода, докато се размекне хартията. След това отделяли плочките, а върху туткала оставал повърхностният слой на банкнотата заедно с релефните знаци и боята. По това време Кривналиев се запознава с голямата си любов – Надя. Тя е с две години по-млада от него. Руска циганка е, която е емигрирала заедно с роднините си. Двамата по цели дни обикалят по улиците, тъй като Кривналиев обича да работи през нощта. Бизнесът вървял перфектно, Ал Капоне се занимавал с пласирането на фалшивите банкноти и подсигурявал на Кривналиев охолен живот.

Най-голямата глупост, която направил по онова време, била, че се доверил на приятелката си. Хитрата циганка постоянно го подпитвала от какво печели пари, тъй като българинът харчел с широка ръка. Най-накрая фалшификатор №1 й открил своята тайна. Самият той така и не разбрал кой го е издал на американските власти, но една сутрин дузина въоръжени до зъби мъже нахлули в малката печатница.

Кривналиев бил арестуван заедно с единия от работниците си. По-късно по време на процеса банковите експерти останали изумени от качеството на фалшивите банкноти. През 1933 г. българинът е осъден на 15 години затвор и екстрадиран в България.

Цялата статия и още интересни четива, интервюта и коментари вижте само Retro.bg!

Сподели:
свързани новини
 МИСТЕРИЯ! Вижте какво скриха приближените на Людмила Живкова за разкопките в Странджа от 1981 г. МИСТЕРИЯ! Вижте какво скриха приближените на Людмила Живкова за разкопките в Странджа от 1981 г.
Какво се крие край връх Градище, може да се разбере едва...
на 19.02.2017
Спомени от соца: Как Тато назначи жена ми на работа  Спомени от соца: Как Тато назначи жена ми на работа
Генералният секретар на БКП Тодор Живков беше голям...
на 23.02.2017
Напиши коментар »
(10)
1
БСП ни оставиха под чернобилския дъжд, сега обещават "здраве за всеки". БСП направиха 3000лв.=$1 сега обещават повече пенсии и пари за хората. БСП, принудиха хората да бягат от България, сега обещават да ги върнат. БСП, взеха спестяванията на хората в банките и ги фалираха, сега обещават да спрат бедността. БСП, които създадоха мафията, сега обещават да се борят с нея. БСП, които станаха известни с червените си куфарчета, сега обещават да се борят с корупцията. БСП, които стреляха по хора без съд и без присъда, сега обещават по-добро правосъдие. Забравихме ли...?
2
Всички знаят, че бившият премиер на България КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов е бил охранител, макар че мнозина се опитват да забравят, че той е бил част от групировката СИК. Днес половината от нейните членове са избити – повечето от убийствата стават, докато КОМУНИСТЪТ Борисов е главен секретар на МВР и досега не са разкрити. Другата половина от СИК въобще не бе разследвана, с изключение на братята Маргини... КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливец е ! Избягал от жена си и детето си. Избягал от мутрите. Избягал от кметуването на София и от първия, че и от втория си мандат. Сам като куче заобградено от хищни котараци. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към този нещастен, объркан и страхлив човек. Дано намери утеха ! Ако ще да е и в Симитли... Какво е правил КОМУНИСТЪТ Бойко през 1990-1991-ва година. Тогава, когато хората ставаха в четири часа сутринта за да се редят на опашки за мляко. Когато по телевизора учеха майките как да хранят децата си без мляко и без хумана при режим на тока и водата. Когато пред „Света неделя” разни благотворителни дружества разливаха безплатна супа. Какво е правил тогава? Ами да погледнем в юначната му биография. Точно тогава, през 1991-ва година КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов създава охранителната си фирма Ипон. Докато разни благотворителни служби раздават безплатна супа и мляко за децата, КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов раздава платени бухалки и ритници по дюкяни и пазарища. И процъфтява. И той, и фирмата му... През март 1995 г. при акция на НСБОП е разбито предприятие за производство на нелегални цигари. Единият от притежателите на това предприятие е КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов. Да, същият Бойко Методиев Борисов, който сетне става министър-председател на република България. Същият, който не помни кризите от онова време. Съдружници на Бойко в предприятието за производство на нелегални цигари са Цветелина Бориславова, Румен Николов - Пашата, Ангел Бончев от "Литекс" и разни други подобни. Основният акционер на фабриката за нелегално производство на цигари Емил Райков избягва в чужбина. Правосъдието, обаче не разследва неговите авери и вероятни съучастници, единият от които по-късно става министър-председател на република България. Фирмата с избягалия притежател и с нелегалните цигари не бива закрита обаче. В управителния й съвет влизат КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов, който по-късно става министър - председател на република България и Пашата...Както казва умно, простоватата иначе Калина: Имате късмет, че баща ми ви е цар…
3
ГЕРБ, преди да обяснява за програмата си, Борисов трябва да се научи как се изринват крадливите комунисти от властта най напред и да обещае, че тоя път няма да остави едно крадливо комуне на власт, като му я дадем. С какво помогнаха и помагат за каузата на ГЕРБ, Чехъла Радив със любовницата му назначена на две заплати във ВВС, или пък Мая Манолова, Бокова, Р.Овч. и целия борд от червени министри във БЕХ, Клара Маринова, Волгин и още цял легион от червени храненици, хрантутеници и паразити, оставени на тлъсти държавни хранилки, именно под влиянието на Борисов.! КАЗВАМ ВЛИЯНИЕТО, ЗАЩО ВСЕ ПАК БЕЗ ПРЕМИЕРА ДА НАРЕДИ, НЯМА КАК! Генерала има късмет, че Рада дълбоката разби дясното и хората стоят все още в ГЕРБ заради тоя факт. Ако Борисов не се разграничи от комунистите на СлаНинова, и започне яростна кампания срещу нея, ГЕРБ ще стане ботикова партия като РБ. Все пак анти комунистите във ГЕРБ искат така жадуваната справедливост. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ЕТО ЕДНО ХУБАВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ С КОЕТО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ ДВОЙНО ПЕНСИИТЕ НА ПЕНСИОНИРАТЕ: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Всеки доказан ДС доносник, или е работел в политбюро, и има трудов стаж като партиен или комсомолски секретар, да бъде оставен на минимална пенсия, а парите да отидат за другите пенсионери!!! И без това всичките станаха червени капиталисти и милионери, и за тях това са жълти стотинки.. ============================================================================ ЩЕ ГО ПЕЙСВАМ ДОКАТО НЯКОЙ ОТ РЪКОВОДСТВОТО , НЕ ГО НАЛОЖИ В ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ
4
Герберски келеши, ако не ви идва на ум за друго стрес лечение - просто размахвайте ръце! При много хора стресът действа вцепеняващо - мускулите на плещите, шията и кръста буквално се вдървяват. Появяват се болки в кръста и гърба, главоболие. Най-добре е да идете на масаж или в басейна, но това не винаги е възможно. Затова пък всякаква гимнастика и махове с ръцете е добро и лесно решение. Правете махове и с краката. Избийте си една. Или отидете при кмета на Симитли да ви успокои! КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов вече го направи. Какво му се е случило на Бойко Методиев Борисов в детството, че сега навсякъде се гушка, прегръща и пуска ръце? КОМУНИСТЪТ Борисов не е нито генерал, нито доктор, а и политик не е... Напуска пожарната с чин майор, следва СТАЖ при МУТРИТЕ и след това без да завърши Генералщабна академия, а без завършване на такава, никой в света не може да стане генерал, с "царски" указ го правят оперетен "генерал" ! Единият се мисли за цар, а другият за генерал! През периода 1985-90 г., според стилизираната му автобиография, Бойко е станал кандидат на науките, сега малък доктор, а за това се изисква т.нар. кандидатски минимум, включващ и изпит по чужд език. А Бойко не знае чужд език. А и къде са НАУЧНИТЕ трудове на доктор Бойко? Да прочетем и научим нещо и ние, които сме без титли... Да си го кажем направо - Бойко Методиев Борисов е неук. Почти цяла България (+ РУМЯНА БЪЧВАРОВА, ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА, МАРТИН ДИМИТРОВ, РУМЕН ХРИСТОВ, БОРЯНА ДИМИТРОВА, МАМИН ЗАРКОВ, ТАСКО и други "хубавци") говори като него: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камe, докато ви грабимЕ... Всички знаят, че бившият премиер на България КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов е бил охранител, макар че мнозина се опитват да забравят, че той е бил част от групировката СИК. Днес половината от нейните членове са избити – повечето от убийствата стават, докато КОМУНИСТЪТ Борисов е главен секретар на МВР и досега не са разкрити. Другата половина от СИК въобще не бе разследвана, с изключение на братята Маргини... КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливец е ! Избягал от жена си и детето си. Избягал от мутрите. Избягал от кметуването на София и от първия, че и от втория си мандат. Сам като куче заобградено от хищни котараци. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към този нещастен, объркан и страхлив човек. Дано намери утеха ! Ако ще да е и в Симитли...
5
wh0cd105439 Lisinopril Online Pharmacy CIPRO TABLETS
6
wh0cd578749 avodart propranolol metoprolol buy retin a
7
buy cialis online
8
Cialis 5mg
9
Cialis Price
10
buy cialis online
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Пътен полицай спрял шофьор за това, че не спазил пътен знак.
- Знаете ли защо ви спрях? - попитал той.
- Аз намалих скоростта, нали? - отвърнал шофьорът.
- Но на знак „стоп" трябва да спрете.
- Да спра, да намаля скоростта, има ли разлика?
Полицаят толкова се ядосал, че извадил палката си и започнал
да удря шофьора по главата, викайки:
- Е, да спра ли искате или да намаля скоростта?!

няма нови новини
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
сега
2749
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на БСП за лятната ваканция на депутатите: Популизъм! (ОБНОВЕНА)
x
НАЗДРАВЕ! Алкохолът е полезен, предпазва сърцето
x