РЕТРО

Българин - ортак на Ал Капоне, бил фалшификатор №1

Само в ПИК
Българин - ортак на Ал Капоне, бил фалшификатор №1

Тодор Кривналиев пръв разцепил долара на две

Автор: ПИК
Дата
Дата
38889
Коментари
10
Българин - ортак на Ал Капоне, бил фалшификатор №1

Най-известният в света фалшификатор на долари е българин. Тодор Кривналиев не само изобретява цепенето на долара, но дори влиза под кожата на Ал Капоне и става негов ортак. Преди смъртта си пък бандитът закопал в родното си село 10 000 фалшиви долара за черни дни.

Тодор Кривналиев е роден през 1907 г. в с. Вятово край Русе. Според полицейската сводка бил мургав, тъмнокос и с кафяви очи, изключително хитър.

През 1923 г. Кривналиев е едва 16-годишен, когато заминава за Ню Йорк, където изкарва само месец. След това се премества в Чикаго. Започва работа в бар, собственост на Ал Капоне. Действието се развива точно по време на сухия режим в САЩ и от мияч на чинии Кривналиев бързо се издига до основен доставчик на контрабанден алкохол от Мексико.

Няколко месеца по-късно малкият Тодор споделя уменията си с боса Капоне. Мафиотът без колебание му подсигурява пълна база за работа с четирима работници. По това време Тодор живеел в хотел, където Ал Капоне държал 50 стаи на два етажа. Именно в работилницата на мафиотския бос Кривналиев започнал истинското фалшифициране на долари. Заедно с единия от американците стигат до идеята, че много по-лесно е да се фалшифицират готови долари, отколкото да се печатат.

При американската валута това е лесно, тъй като всички банкноти до сто долара са с еднакъв размер. Първоначално групата опитва да печата банкноти, но среща сериозен проблем с набавянето на хартията. Дори Ал Капоне не успява да намери хартия и тогава нашият човек минава на варианта избелване на банкноти с хлорна вар. Съсипали повече от 1000 долара, докато изчистят цялата технология.

В крайна сметка, технологията била усвоена перфектно. Банкнотите от 1 и 5 долара се избелвали с хлорна вар, след което се изсушавали. След изсушаването били изглаждани в специална преса, а върху тях печатали номинал от 20 до 100 долара. По онова време фалшификатор №1 е работел заедно с френския бежанец Робер Симон, който се занимавал с рисуване. Двамата измислили начина за напасване на двете половинки върху банкнотата, тъй като това бил най-големият им проблем. Двамата експериментирали дни и нощи наред, докато успеят.

Накрая поставяли банкнота между две плочки, намазани с туткал, и я потапяли във вода, докато се размекне хартията. След това отделяли плочките, а върху туткала оставал повърхностният слой на банкнотата заедно с релефните знаци и боята. По това време Кривналиев се запознава с голямата си любов – Надя. Тя е с две години по-млада от него. Руска циганка е, която е емигрирала заедно с роднините си. Двамата по цели дни обикалят по улиците, тъй като Кривналиев обича да работи през нощта. Бизнесът вървял перфектно, Ал Капоне се занимавал с пласирането на фалшивите банкноти и подсигурявал на Кривналиев охолен живот.

Най-голямата глупост, която направил по онова време, била, че се доверил на приятелката си. Хитрата циганка постоянно го подпитвала от какво печели пари, тъй като българинът харчел с широка ръка. Най-накрая фалшификатор №1 й открил своята тайна. Самият той така и не разбрал кой го е издал на американските власти, но една сутрин дузина въоръжени до зъби мъже нахлули в малката печатница.

Кривналиев бил арестуван заедно с единия от работниците си. По-късно по време на процеса банковите експерти останали изумени от качеството на фалшивите банкноти. През 1933 г. българинът е осъден на 15 години затвор и екстрадиран в България.

Цялата статия и още интересни четива, интервюта и коментари вижте само Retro.bg!

Още по темата
Съдят жената на Петко Каравелов за държавна измяна
Часовник
14:36
Малко известен исторически факт е, че съпругата на големия български политик Петко Каравелов – Екатерина, е съдена за държавна измяна. Младият пък тогава адвокат Алеко Константинов губи като...
Напиши коментар »
(10)
1
БСП ни оставиха под чернобилския дъжд, сега обещават "здраве за всеки". БСП направиха 3000лв.=$1 сега обещават повече пенсии и пари за хората. БСП, принудиха хората да бягат от България, сега обещават да ги върнат. БСП, взеха спестяванията на хората в банките и ги фалираха, сега обещават да спрат бедността. БСП, които създадоха мафията, сега обещават да се борят с нея. БСП, които станаха известни с червените си куфарчета, сега обещават да се борят с корупцията. БСП, които стреляха по хора без съд и без присъда, сега обещават по-добро правосъдие. Забравихме ли...?
2
Всички знаят, че бившият премиер на България КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов е бил охранител, макар че мнозина се опитват да забравят, че той е бил част от групировката СИК. Днес половината от нейните членове са избити – повечето от убийствата стават, докато КОМУНИСТЪТ Борисов е главен секретар на МВР и досега не са разкрити. Другата половина от СИК въобще не бе разследвана, с изключение на братята Маргини... КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливец е ! Избягал от жена си и детето си. Избягал от мутрите. Избягал от кметуването на София и от първия, че и от втория си мандат. Сам като куче заобградено от хищни котараци. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към този нещастен, объркан и страхлив човек. Дано намери утеха ! Ако ще да е и в Симитли... Какво е правил КОМУНИСТЪТ Бойко през 1990-1991-ва година. Тогава, когато хората ставаха в четири часа сутринта за да се редят на опашки за мляко. Когато по телевизора учеха майките как да хранят децата си без мляко и без хумана при режим на тока и водата. Когато пред „Света неделя” разни благотворителни дружества разливаха безплатна супа. Какво е правил тогава? Ами да погледнем в юначната му биография. Точно тогава, през 1991-ва година КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов създава охранителната си фирма Ипон. Докато разни благотворителни служби раздават безплатна супа и мляко за децата, КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов раздава платени бухалки и ритници по дюкяни и пазарища. И процъфтява. И той, и фирмата му... През март 1995 г. при акция на НСБОП е разбито предприятие за производство на нелегални цигари. Единият от притежателите на това предприятие е КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов. Да, същият Бойко Методиев Борисов, който сетне става министър-председател на република България. Същият, който не помни кризите от онова време. Съдружници на Бойко в предприятието за производство на нелегални цигари са Цветелина Бориславова, Румен Николов - Пашата, Ангел Бончев от "Литекс" и разни други подобни. Основният акционер на фабриката за нелегално производство на цигари Емил Райков избягва в чужбина. Правосъдието, обаче не разследва неговите авери и вероятни съучастници, единият от които по-късно става министър-председател на република България. Фирмата с избягалия притежател и с нелегалните цигари не бива закрита обаче. В управителния й съвет влизат КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов, който по-късно става министър - председател на република България и Пашата...Както казва умно, простоватата иначе Калина: Имате късмет, че баща ми ви е цар…
3
ГЕРБ, преди да обяснява за програмата си, Борисов трябва да се научи как се изринват крадливите комунисти от властта най напред и да обещае, че тоя път няма да остави едно крадливо комуне на власт, като му я дадем. С какво помогнаха и помагат за каузата на ГЕРБ, Чехъла Радив със любовницата му назначена на две заплати във ВВС, или пък Мая Манолова, Бокова, Р.Овч. и целия борд от червени министри във БЕХ, Клара Маринова, Волгин и още цял легион от червени храненици, хрантутеници и паразити, оставени на тлъсти държавни хранилки, именно под влиянието на Борисов.! КАЗВАМ ВЛИЯНИЕТО, ЗАЩО ВСЕ ПАК БЕЗ ПРЕМИЕРА ДА НАРЕДИ, НЯМА КАК! Генерала има късмет, че Рада дълбоката разби дясното и хората стоят все още в ГЕРБ заради тоя факт. Ако Борисов не се разграничи от комунистите на СлаНинова, и започне яростна кампания срещу нея, ГЕРБ ще стане ботикова партия като РБ. Все пак анти комунистите във ГЕРБ искат така жадуваната справедливост. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ЕТО ЕДНО ХУБАВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ С КОЕТО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ ДВОЙНО ПЕНСИИТЕ НА ПЕНСИОНИРАТЕ: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Всеки доказан ДС доносник, или е работел в политбюро, и има трудов стаж като партиен или комсомолски секретар, да бъде оставен на минимална пенсия, а парите да отидат за другите пенсионери!!! И без това всичките станаха червени капиталисти и милионери, и за тях това са жълти стотинки.. ============================================================================ ЩЕ ГО ПЕЙСВАМ ДОКАТО НЯКОЙ ОТ РЪКОВОДСТВОТО , НЕ ГО НАЛОЖИ В ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ
4
Герберски келеши, ако не ви идва на ум за друго стрес лечение - просто размахвайте ръце! При много хора стресът действа вцепеняващо - мускулите на плещите, шията и кръста буквално се вдървяват. Появяват се болки в кръста и гърба, главоболие. Най-добре е да идете на масаж или в басейна, но това не винаги е възможно. Затова пък всякаква гимнастика и махове с ръцете е добро и лесно решение. Правете махове и с краката. Избийте си една. Или отидете при кмета на Симитли да ви успокои! КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов вече го направи. Какво му се е случило на Бойко Методиев Борисов в детството, че сега навсякъде се гушка, прегръща и пуска ръце? КОМУНИСТЪТ Борисов не е нито генерал, нито доктор, а и политик не е... Напуска пожарната с чин майор, следва СТАЖ при МУТРИТЕ и след това без да завърши Генералщабна академия, а без завършване на такава, никой в света не може да стане генерал, с "царски" указ го правят оперетен "генерал" ! Единият се мисли за цар, а другият за генерал! През периода 1985-90 г., според стилизираната му автобиография, Бойко е станал кандидат на науките, сега малък доктор, а за това се изисква т.нар. кандидатски минимум, включващ и изпит по чужд език. А Бойко не знае чужд език. А и къде са НАУЧНИТЕ трудове на доктор Бойко? Да прочетем и научим нещо и ние, които сме без титли... Да си го кажем направо - Бойко Методиев Борисов е неук. Почти цяла България (+ РУМЯНА БЪЧВАРОВА, ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА, МАРТИН ДИМИТРОВ, РУМЕН ХРИСТОВ, БОРЯНА ДИМИТРОВА, МАМИН ЗАРКОВ, ТАСКО и други "хубавци") говори като него: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камe, докато ви грабимЕ... Всички знаят, че бившият премиер на България КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов е бил охранител, макар че мнозина се опитват да забравят, че той е бил част от групировката СИК. Днес половината от нейните членове са избити – повечето от убийствата стават, докато КОМУНИСТЪТ Борисов е главен секретар на МВР и досега не са разкрити. Другата половина от СИК въобще не бе разследвана, с изключение на братята Маргини... КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливец е ! Избягал от жена си и детето си. Избягал от мутрите. Избягал от кметуването на София и от първия, че и от втория си мандат. Сам като куче заобградено от хищни котараци. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към този нещастен, объркан и страхлив човек. Дано намери утеха ! Ако ще да е и в Симитли...
5
wh0cd105439 Lisinopril Online Pharmacy CIPRO TABLETS
6
wh0cd578749 avodart propranolol metoprolol buy retin a
7
buy cialis online
8
Cialis 5mg
9
Cialis Price
10
buy cialis online
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

Срещат се двама плейбои и единият пита другия:

- Кажи с коя спиш сега?

- Срам ме е да ти кажа... с жена ми.