СВЕТЪТ ДНЕС
СВЕТЪТ ДНЕС

Българи крадат багери в Каталуня

Само в ПИК
Българи крадат багери в Каталуня
Дата
Дата
25361
Коментари
0
Българи крадат багери в Каталуня

Каталунската полиция разби престъпна група с български лидери за кражби на тежка строителна техника. Разследването е започнало преди повече от година, след като били засечени няколко случая на кражба на багери в района на Барселона и предградията.

Следователите установили, че мрежата е разделена на две подгрупи – едната базирана в Каталуня, а другата – пътуваща между България и Испания, съобщиха от полицията. Нашенците се занимавали с наемането на шофьори на камиони, които да натоварят крадената техника и да я транспортират до България. Там родните бандити отговаряли за продажбата й.

Подгрупата в Каталуня пък имала задача да „разузнава” за машини, които могат да се откраднат – т.е. от строителни обекти, които не се охраняват през нощта. Щом си набележели обект, изпращали с смс координатите на мястото на българите, за да стигне до него наетия шофьор, също българин. Каталунците го чакали там, за да помогнат с натоварването на „стоката” в камиона. И така схемата се повтаряла няколко пъти, на няколко обекта, докато каросерията на камиона се напълни.

„Целта е била да се оползотвори максимално един курс от България, затова полицаите са се натъквали на камиони и с по пет машини товар”, посочват разследващите. Освен това каталунците давали на българския шофьор фалшиви документи за покупко-продажба, в случай, че го спрат на пътя за проверка. В рамките на продължилата повече от година операция са заловени няколко камиона – в Хирона, във Франция, в Италия и на границата между Гърция и България. Задържани са шестима български шофьори – Тодор С.Й. на 45 г., Самуил И. на 26 г., Георги К. на 31 г., Румен К.Р. на 47 г., Джамил Х.Б. на 29 г. и Николай Р.М. на 37 г. Испания е издала европейски заповеди за издирването и задръжането на българските главатари на бандата.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Виктор Калев
Виктор Калев
актьор
Става на: 48 години
Енчо Данаилов (бате Енчо)
Енчо Данаилов (бате Енчо)
актьор
Става на: 60 години
Йордан Христосков
Йордан Христосков
бивш социален министър
Става на: 66 години
Нонка Матова
Нонка Матова
световен и европейски шампион по стрелба

Един човек отивал на кръщенката на дъщеря си и решил да купи папагал. По пътя заваляло. Човекът отворил чадъра си и казал:
– Заваля.
Папагалът ,който бил на рамото му запомнил думите му. След малко срещнали един селянин, чието магаре паднало. Собственикът на папагала казал:
– Ритнете го отзад, ще стане.
Папагалът отново запомнил думите му. Отишли на кръщенката и попа почнал да пръска с вода. Папагалът казал:
– Заваля.
Попът припаднал. Хората се притеснили и папагалът казал:
– Ритнете го отзад, ще стане.