СВЕТЪТ ДНЕС
СВЕТЪТ ДНЕС

Българи крадат багери в Каталуня

Само в ПИК
Българи крадат багери в Каталуня
Дата
Дата
26025
Коментари
0
Българи крадат багери в Каталуня

Каталунската полиция разби престъпна група с български лидери за кражби на тежка строителна техника. Разследването е започнало преди повече от година, след като били засечени няколко случая на кражба на багери в района на Барселона и предградията.

Следователите установили, че мрежата е разделена на две подгрупи – едната базирана в Каталуня, а другата – пътуваща между България и Испания, съобщиха от полицията. Нашенците се занимавали с наемането на шофьори на камиони, които да натоварят крадената техника и да я транспортират до България. Там родните бандити отговаряли за продажбата й.

Подгрупата в Каталуня пък имала задача да „разузнава” за машини, които могат да се откраднат – т.е. от строителни обекти, които не се охраняват през нощта. Щом си набележели обект, изпращали с смс координатите на мястото на българите, за да стигне до него наетия шофьор, също българин. Каталунците го чакали там, за да помогнат с натоварването на „стоката” в камиона. И така схемата се повтаряла няколко пъти, на няколко обекта, докато каросерията на камиона се напълни.

„Целта е била да се оползотвори максимално един курс от България, затова полицаите са се натъквали на камиони и с по пет машини товар”, посочват разследващите. Освен това каталунците давали на българския шофьор фалшиви документи за покупко-продажба, в случай, че го спрат на пътя за проверка. В рамките на продължилата повече от година операция са заловени няколко камиона – в Хирона, във Франция, в Италия и на границата между Гърция и България. Задържани са шестима български шофьори – Тодор С.Й. на 45 г., Самуил И. на 26 г., Георги К. на 31 г., Румен К.Р. на 47 г., Джамил Х.Б. на 29 г. и Николай Р.М. на 37 г. Испания е издала европейски заповеди за издирването и задръжането на българските главатари на бандата.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.