Българи плащат по 90 лева на измамници за работа в Германия

Само в ПИК
Българи плащат по 90 лева на измамници за работа в Германия
Автор: ПИК
Дата
Дата
2503
Коментари
0
Българи плащат по 90 лева на измамници за работа в Германия

С обяви в Интернет посредническа фирма обещава 1500-2000 евро заплата в чужбина срещу 90 лева за обработване на работна карта.

Пред репортер на "Господари на ефира" измамени разкриха как действа престъпната схема.

„Попаднахме в доста привлекателна обява за работа в чуждестранен завод с осигурена квартира, заплата около 2000 евро. Публикувана бе в дава сайта. Обадихме се, за да искаме повече информация за кандидатстване. След седмица ни се обадиха, за да ме информират, че сме одобрени и ни поканиха на интервю, на което трябваше да попълним документи за издаване на работна карта в Германия“, разказва един от измамените. Съпругата му пък добави, че управителят на фирмата отварял офиса, който бил в гараж, само когато кани хора, за да му платят 90 лева.

„Управителят ни се представи. Казва се Милен Петков. Дадох му 90 лева за издаването на работната карта. В Германия обаче не се издават такива документи. Уточнихме дата за заминаване. Ден преди датата, на която трябваше да замина, му се обадих и той ми каза, че документите още не били готови. Накрая, се оказва, че работа няма. Няма ги и платените 90 лева на човек“, заяви измаменият.

„Избират си хора от далечни населени места. Викат се за интервю и обещават да им се обадят, но това не става“, добавя той.

Друг от жертвите на измамника пък сподели, че от фирмата са обещали да му върнат парите. Дадохме му банкова сметка, но пак ни излъга, каза още той.

 

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

Разговор между двама приятели старшини:

- Защо те уволниха от армията?

- По болест.

- Каква болест?

- Не знам каква, но на целия полк му се повръщаше от мен.