Българи плащат по 90 лева на измамници за работа в Германия

Само в ПИК
Българи плащат по 90 лева на измамници за работа в Германия
Автор: ПИК
Дата
Дата
1972
Коментари
0
Българи плащат по 90 лева на измамници за работа в Германия

С обяви в Интернет посредническа фирма обещава 1500-2000 евро заплата в чужбина срещу 90 лева за обработване на работна карта.

Пред репортер на "Господари на ефира" измамени разкриха как действа престъпната схема.

„Попаднахме в доста привлекателна обява за работа в чуждестранен завод с осигурена квартира, заплата около 2000 евро. Публикувана бе в дава сайта. Обадихме се, за да искаме повече информация за кандидатстване. След седмица ни се обадиха, за да ме информират, че сме одобрени и ни поканиха на интервю, на което трябваше да попълним документи за издаване на работна карта в Германия“, разказва един от измамените. Съпругата му пък добави, че управителят на фирмата отварял офиса, който бил в гараж, само когато кани хора, за да му платят 90 лева.

„Управителят ни се представи. Казва се Милен Петков. Дадох му 90 лева за издаването на работната карта. В Германия обаче не се издават такива документи. Уточнихме дата за заминаване. Ден преди датата, на която трябваше да замина, му се обадих и той ми каза, че документите още не били готови. Накрая, се оказва, че работа няма. Няма ги и платените 90 лева на човек“, заяви измаменият.

„Избират си хора от далечни населени места. Викат се за интервю и обещават да им се обадят, но това не става“, добавя той.

Друг от жертвите на измамника пък сподели, че от фирмата са обещали да му върнат парите. Дадохме му банкова сметка, но пак ни излъга, каза още той.

 

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни чувствата ви към близки хора се променят - изплуват скрити страхове, желания, тайни мечти. В петък и събота общувате с много хора, влиянието ви в колектив - приятели, колеги и т.н. е значимо. Възползвайте се по адекватен начин. В неделя имате нужда от почивка. В понеделник сте целеустремени и пробивни. Във вторник ескалира напрежение, което може да навреди на имиджа ви. Възможни са сблъсъци с по-високопоставени лица от вас. Мерете приказките си и бъдете по-сдържани, за да не ви нарочат. И бездруго напоследък откъдето минете, създавате само врагове.
ВИП рожденици
Иван Голев
Иван Голев
поет и писател
Става на: 67 години
Мария Игнатова
Мария Игнатова
актриса, тв. водеща
Методи Андреев
Методи Андреев
депутат от ГЕРБ
Става на: 58 години

- Разправят, че в театъра играят пиеса, която не се харесва на зрителите. Постановката била пълен провал.
- Провал е меко казано! Вчера, като се обадих в касата на театъра и попитах в колко часа започва спектакълът, те ме попитаха: "А на вас в колко ще ви е удобно?"