Българи работят срещу ядене и настаняване в Кипър

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Българи работят срещу ядене и настаняване в Кипър

5135
на 23.06.2014
Българи работят срещу ядене и настаняване в Кипър
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Нов скандален случай за незаконна работа на българи и румънци нажежи страстите за наемането на чуждестранни работници в хотелиерството в Кипър за сметка на местните жители, съобщава "24 часа", позовавайки се на "Български новини".

препоръчано

Синдикатите и хотелиерите пак спорят колко са наетите кипърци. Поредният сигнал, сблъскал чуждестранните и местните работници в хотелиерската индустрия, дойде от Пафос. Новият собственик на хотел в Лачи, индийски бизнесмен, е уволнил всички 29 кипърски служители, позовавайки се на законовата възможност за съкращения поради “излишък” на работна ръка, но в нарушение на разпоредбите ги е заменил с 45 граждани на ЕС и на трети страни, алармираха синдикатите от Пафос.

Новото попълнение са българи и румънци, които работят като “доброволци” – те са се съгласили да работят само срещу храна и настаняване, без заплата, заявиха от синдиката СЕК. Хотелът е с ново ръководство от една година, а е отворил врати за тазгодишния сезон само преди месец. За това време новият собственик се е освободил от 14 кипърци, работили с постоянни договори в хотела, както и от още 15 кипърци, наемани само по време на сезона. Част от новите работници, граждани на трети страни, вече са депортирани и собственикът е глобен за незаконно наемане и недеклариран труд, обявиха още от СЕК. Синдикатът е предал случая на бюрото по труда и инспекцията по труда.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК