Българската стопанска камара: Увеличението на тока за индустрията намалява конкурентоспособността

ЧАС ПИК

Българската стопанска камара: Увеличението на тока за индустрията намалява конкурентоспособността

3996
на 28.07.2015
Българската стопанска камара: Увеличението на тока за индустрията намалява конкурентоспособността
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Увеличението на тока за индустрията ще намали конкурентноспособността. Това каза зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев, предаде агенция "Фокус". Той коментира, че има риск поскъпването на електроенергията да принуди много предприятия или да преминат в сивия сектор, или да прекратят дейността си.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Колев подчерта, че бизнесът настоява цената на тока да бъде замразена до пълната либерализация на енергийния пазар от първи януари следващата година.

„За нас е най-важно създаването на този Фонд за енергийна сигурност, който да гарантира успешното въвеждане на пазара на електроенергия, с който да бъдат отделени всички тези многобройни добавки, надбавки, преференциални цени на различните производители, а те да излязат на пазара, да продават съобразно своята ефективност и съобразно продажбите си да получават своята добавка от този фонд“ , коментира Колев и допълни, че в този случай цената ще бъде намалена.

По думите му, цената ще се формира на базата на конкуренцията и качеството на услугата ще се повиши.

Камен Колев бе категоричен, че работодателите не са безразлични към устойчивостта на енергийната система. Той допълни, че стабилната система създава прогнозируемост и предвидимост за бизнеса.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК