Българският филм "Отчуждение" с две награди от фестивала във Венеция

ЧАС ПИК

Българският филм "Отчуждение" с две награди от фестивала във Венеция

220273
на 09.09.2013
Българският филм Отчуждение с две награди от фестивала във Венеция
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Дебютният филм на режисьора Милко Лазаров "Отчуждение" получи два приза на юбилейното издание на кинофестивала във Венеция. Лентата взе награда взе специалната награда “Европа синемас лейбъл”. Лазаров бе удостоен с приза за най-добър режисьор от Федерацията на европейските критици и критиците от Средиземноморския регион.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

“Отчуждение" беше сред 12-те филма, избрани за специалната програма “Венециански дни” в Седмицата на кинорежисьорите. Тези ленти бяха номинирани за наградата за дебютен филм “Лъв на бъдещето”.

"Не съм се вълнувал така от много отдавна, не само защото това е личен успех", сподели Лазаров минути след награждаването.

"Българското кино е липсвало тук. Описаха нашия филм като много красив, а основната положителна критика е, че е много радикален. Тепърва ще осмисляме наградата. Убедих се, че няма никакви рестрикции, няма специална причина българските филми да не бъдат приети. Просто авторите трябва да са по-радикални и да правят нещата така, както ги усещат."

В "Отчуждение" той събира гръцкия актьор Христос Стергиоглу и българските Мариана Жикич, Ованес Торосян и Китодар Тодоров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК