Бъчварова се поклони на българското военно гробище в Ново село

ЧАС ПИК

Бъчварова се поклони на българското военно гробище в Ново село

6022
на 06.05.2015
Бъчварова се поклони на българското военно гробище в Ново село
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова се поклони на българското военно гробище в Ново село, Македония. Тя бе част от стотиците българи и македонци, дошли да почетат паметта на падналите герои, загинали в Балканската и Първата световна войни. В инициативата се включи главата на Македонската православна църква архиепископ Стефан.

препоръчано

"Днес повече от всякога е важно да помним и да не забравяме героите от общото ни минало". Той отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите български и македонски войни. "Паметта и солидарността ни правят истински граждани на Европа", каза българския евродепутат д-р Андрей Ковачев. В поклонението участие взеха и представители на президентската администрация, Министерски съвет, Софийска община, министерствата на отбраната на България и Македония,както и военните аташета на Гърция и САЩ.

Под звуците на военен марш бяха поднесени венци и цветя от националната гвардейска част. Да се поклонят пред подвига на героите в Ново село дойдоха 250 младежи от Югозападна България, Македония и Западните покрайнини и Детския хор и Духовия оркестър на НМУ "Любомир Пипков" – София. "Общата ни история с Македония не ни разделя, а ни свързва", обърна се към присъстващите д-р Милен Врабевски, по чиято инициатива се организира поклонението за осма поредна година на възстановеното българско военно гробище в Ново село, Македония.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК