БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Валери Симеонов пред ПИК: За да има бъдеще Патриотичният фронт, е нужно желание и от двете страни!

Само в ПИК
Валери Симеонов пред ПИК: За да има бъдеще Патриотичният фронт, е нужно желание и от двете страни!

НФСБ ще предложи кандидат за кмет на Бургас

Дата
Дата
3893
Коментари
4
Валери Симеонов пред ПИК: За да има бъдеще Патриотичният фронт, е нужно желание и от двете страни!

За да има бъдеще Патриотичният фронт, трябва и двамата в коалицията да го желаят. Това каза пред ПИК съпредседателят на коалицията между ВМРО и НФСБ Валери Симеонов.

Повод да го потърсим стана видимото охлаждане на отношенията между двете партии преди местните избори. За разлика от Реформаторския блок, НФСБ и ВМРО решиха да се регистрират поотделно за вота. Освен това партията на Красимир Каракачанов (ВМРО) организира днес самостоятелно протест срещу СЕМ и БНР заради идеята за новини на турски език в Кърджали.

На това лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговори: „Ако чакате някаква драматична новина, днес не е моментът. Може да я дочакате, може да не я дочакате. Тепърва ще има изясняване на това как се правят такива акции. Всяка партия има правото да си прави всякакви акции. Няма драма в това. Ние имаме коалиция в парламента.”

Симеонов коментира дали остава на мнението, че Патриотичният фронт е успешна формула, както твърдеше непосредствено след парламентарните избори през 2014 г.

„Да, успешна формула е. Но за да има бъдеще, трябва двамата участника в коалицията да го желаят. Ако единият от тях не желае ПФ да има бъдеще – няма да има бъдеще”, отсече Симеонов.

На въпрос дали той има желание ПФ да продължи да съществува, лидерът на НФСБ отговори: „Имам желание естествено”.

А след питане дали в Бургас ще имат кандидат за кмет Валери Симеонов заяви: „В Бургас ще има кандидатура на НФСБ – кандидат за кмет”, но отказа да посочи конкретно име.

Симеонов е категоричен, че новата ограда по границата се строи. „Всяка седмица ТВ „Скат” показва новите километри, които са изградени. До момента има над 20 км. Който не вярва – да гледа ТВ „Скат””, заяви лидерът на НФСБ.

По отношение цената на тока Валери Симеонов обясни постигнатото така: „Постигнахме веднъж отлагане, после – поне за бита се запази цената.”

Той добави: „Нещата отиват към по-сериозно и кардинално решение, а именно – гласуването в зала на закона за прекратяване на дългосрочните договори с американските централи ТЕЦ Марица 1 и 3. Това е най-важното.”

По думите му - нормално е да се очаква до Нова година законът да мине. В момента законопроектът още се анализирал в Министерството на енергетиката.

„Въпросът е много сериозен. Законът е изготвен много професионално. През ваканцията имахме редица срещи с министри и вицепремиери заради този закон, включително и при работни групи във формат от 20-30 човека. На тези съвещания се обсъждаше законът и това продължава”, добави Валери Симеонов.

Той каза, че в момента върви интензивен обмен на писмени въпроси и отговори. „Надявам се да успеем да убедим министърката и оттам Министерския съвет да подкрепят законопроекта, защото ако те не го подкрепят, ясно е, че ГЕРБ няма да го подкрепи и шансовете да мине рязко намаляват”, заключи лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

 

Още по темата
Валери Симеонов очаква най-голяма подкрепа на местните избори в Бургас
Часовник
16:44
Имаме увеличаване на структурите в столицата и на приемането на нашата платформа и програма. Нормално е да имаме добро присъствие в СОС, но колко добро ще разберем 25 октомври вечерта. Това каза...
Напиши коментар »
(4)
1
Балевски,ние вече сме за АТАКА! ВОЛЕНЕ,ПРОСТИ НИ,ЧЕ СЕ ПОВЕДОХМЕ ПО ТОЗИ ПЛЪХ БАЛЕВСКИ И ПРАСЕТО КАРАКАЧАНА. Само за АТАКА-това е партията...
2
НФСБ е наказателния вот и обратното на ибрикчии като Волен и Пеевски!Да живее България!
3
Хиляди пъти си посипвам главата с пепел, че гласувах за теб, Валери!
4
я кажи защо съжаляваш че си гласувал за ПФ че ми е много интересно какво ще измисли мухлясалият ти мозък
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!