Валери Симеонов: Първанов и Станишев са измамници

Интервю

Валери Симеонов: Първанов и Станишев са измамници

18405
на 05.02.2014
Валери Симеонов: Първанов и Станишев са измамници

Сидеров бе като метреса на Борисов

Последвайте ни в Google News Showcase

- В интервю за „Ретро” зам.-председателят на „Атака” Десислав Чуколов нарече партията ви „Национален фронт за спасение на Бойко”. Какво бихте му отговорили?

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

- Нямам никакво намерение да му отговарям. Това е една теза, която „Атака” разработва отдавна. Но искам да припомня, че докато 4 години единствено СКАТ беше телевизията, която от сутрин до вечер разобличаваше управлението на ГЕРБ и на Борисов, по същото време Волен Сидеров му беше като метреса. Четири години „Атака” изпълняваше всичко под командата на ГЕРБ. Няма гласуване, което те да не подкрепиха. Зарязаха си предизборната програма, принципите, само и само да бъдат верни на новата си любов. Но на всички вече е ясно, че „Атака” работи като търговско дружество – до вчера на Борисов, днес на БСП и ДПС.

- Ако трябва да говорим за алтернатива на днешното управление, ГЕРБ ли е такава?

- Естествено, че не. ГЕРБ е другата страна на монетата на това управление и като генезис, и като единствена цел -  изнасилването и използването на властта, а не службата в името на народа и родината. Това са сменящи се марионетки на едни и същи кукловоди.

- Миналата седмица Слави Бинев обяви, че напуска собствената си партия ГОРД и става член на НФСБ. Каква беше причината за тази негова стъпка?

- Слави Бинев просто преминава в Национален фронт за спасение на България. Това всъщност е едно естествено развитие на обединението на партиите от Патриотичния фронт. То започна още от есента на миналата година и ще продължава. Сигурен съм, че така ще постъпят и другите три партии. Това юридически е най-лекият път за едно обединение да се яви на избори.

- Следите ли компроматната война Първанов-Борисов-Петков?

- В общи линии, да. Не ми е особено интересна.

- С реанимирането на АБВ ще се разцепи ли БСП?

- Изборите ще покажат.

- С риториката си обаче Първанов навлиза и във вашата територия. Не се ли притеснявате, че ще вземе от гласовете ви?

- Няма как Първанов да вземе от нашите гласове. Познаваме електората си. В по-голямата си част въобще не може да се нарече ляв, не може да се нарече и десен, това са хора патриоти. Те изповядват каузата на патриотизма, която е смачкана и зачеркната в програмата и в действията на БСП. И тези хора намират пристан в НФСБ.

- Ако все пак трябва да направите компромис в някакъв момент, Първанов или Станаишев бихте подкрепили?

- Мога да ви кажа, че не уважавам нито Първанов, нито Станишев. Да не кажа, че направо ги ненавиждам. Тези хора манипулират електората на БСП. Първанов и Станишев носят моралната отговорност за това, че лъжат възрастните хора, които гласуват за БСП само от носталгия по своята младост. Тук няма идеология. Тия хора за мен са измамници – и двамата.

- Доста агресивно навлезе в политиката и Николай Бареков. Той пък от кои е?

- Бареков е ново политическо явление. Нека да видим как „България без цензура” ще се представи на първите избори. Каквото и да кажа сега, ще бъде по-скоро някакво лично отношение. Но не мисля, че патриотичният електорат ще го подкрепи. Хората видяха какво представлява „Атака”, видяха как могат да бъдат лъгани и мисля, че г-н Бареков трудно ще привлече хора от Националния фронт. По-скоро неговият електорат е този на „Атака”, защото там кълват както се казва, като гладно попче на гола кука. И като нищо може да ги излъже с 500 лв. минимална пенсия и 1000 лв. минимална заплата, както направи Сидеров.

- Но Волен Сидеров не се възмути от факта, че  миналия месец заплатата на народните ни избраници скочи с… 350 лв.?

- Ето, виждате ли какво е качеството на българския политик? Единственото, което го интересува, това са парите, това са ползите, това е материалното. И точно затова нямаме нито управляващи, нито опозиция. Всичко е една мръсна, отвратителна хранителна среда. Затова България 24 години тъпче на едно място. Нито един проблем на държавата не е решен. Напротив -  ликвидира се селското стопанство, ликвидира се икономиката, вървим към демографска катастрофа, има бум на циганската раждаемост, бум на престъпността. А те само си играят на управляващи и опозиция, в същото време, като се опре до парите, стават единодушни. Между другото същото се случи и в бургаския Общински съвет. ГЕРБ, БСП, ДПС всички си гласуваха да си вдигнат заплатите пет пъти. Можете ли да си представите!

- Много дебати предизвиква искането на президента за референдум по въпросите за изборния кодекс. Защо точно сега се сети Росен Плевнелиев за мнението на народа?

- Защото иска да направи впечатление. Иска да си повдигне силно сринатия рейтинг след скандалите за неговите имоти. По СКАТ първи разкрихме за селището му на брега на морето. Вили, построени на фиордите на самото крайбрежие в Созопол в нарушение на изискванията на закона. Друг е въпросът, че искането за задължително гласуване е добро и ние сме го издигнали отдавна в нашата програма. Но забележете кой го прави сега. Един човек, който по никакъв начин не е показал характер за каквото и да било. На българите такава ни е орисията – поне до момента, само безхарактерни и безгръбначни президенти. Освен това да искаш референдум на тая обрулена държава е голяма глупост. Напълно ясно всички съзнаваме, че този референдум няма как да е успешен, защото се изисква да отидат до урните поне 56% от гласувалите на предните избори. А на тези избори ще гласуват не повече от 30-35%. Така че референдумът е обречен.

- Колко депутати смятате, че ще вкара НФСБ в Европарламента?

- Поставили сме си целта за трима. Дали ще я постигнем, не зависи само от нас. Зависи и доколко хората ще приемат патриотите за представители в Европарламента. Ако се изберат пак такива хитреци, тарикати и кариеристи, като тези, които са в останалите партии, българите пак няма да имат защита на своите интереси в Европарламента. Това е. Просто чакаме какво ще реши негово величество българският народ.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК