Валери Симеонов: "Южен поток" няма да стане

ЧАС ПИК

Валери Симеонов: "Южен поток" няма да стане

14107
на 13.05.2014
Валери Симеонов: Южен поток няма да стане
Автор:   ПИК

Като вземем предвид, че целият "Южен поток" представлява един огромен сапунен мехур, който ще донесе приходи на някои от най-висшите политици в България, то ясно беше, че в случая законодателството се променя в угода на руската страна. "Южен поток" никога няма да стане, той е технически неосъществим. 
Това каза в интервю за предаването на Би Ти Ви  „Лице в лице” Валери Симеонов, съпредседател на НФСБ. Той заяви, че докато в България се заваряват тръбите на "Южен поток", в същото време в Русия абсолютно нищо не се прави, не се прави и няма да бъде правено по "Южен поток". А български политици лобират за "Южен поток", защото за тях той е политическо-икономическа далавера. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

„Няма да стане, защото, за да стане, трябва да се постигне програмният широко рекламиран капацитет, който няма как да се постигне. Все пак става въпрос за 1000 км трасе по дъното на Черно море, някъде с дълбочина 2,5 км, с температура на водата 3 градуса, а там трябва да тече газ с налягане 350 атмосфери с температура 250 градуса. Това няма как да стане, ще се получи конденз. Да не говоря, че този конденз ще ограничи движението на газта и когато пристигне на изходната точка, той ще предизвика разрушаване на лопатките на поемащите компресони. С две думи, по-просто да го кажа - такова нещо в света до момента, с такъв диаметър тръба, няма направено. Затова казвам, че това е един огромен балон, който ще донесе приходи на едни апологети на "Южен поток" в България, които са на най-високо ниво, защото България трябва да бъде вкарана в пореден капан и да бъде осъдена после за пропуснати ползи. Но не е целта България. "Южен поток" също представлява един стратегически рекет по отношение на Украйна. Само че в този вид, с тази дължина това трасе е технически неосъществимо”, каза още Валери Симеонов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК