Васил Велев, АИКБ: Искаме да не се увеличават цените на тока

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Васил Велев, АИКБ: Искаме да не се увеличават цените на тока

7024
на 29.07.2015
Васил Велев, АИКБ: Искаме да не се увеличават цените на тока
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Искаме да не се увеличават цените на тока, а не да се отложат. Надписаната сметка на тока ще я платят в крайна сметка гражданите". Това заяви в ефира на Би Ти Ви Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

По думите му всяко семейство дава по една средна заплата на крадците в енергийната ни система. "Сметката е надписана и ние няма да се караме, просто трябва да се спрат кражбите и да се развалят договорите с американските централи. Защото тази надписана сметка е от порядъка на 1 300 млрд. годишно", каза още Велев. 

Той бе категоричен, че между четенията за промени в Закона  за енергетиката са се добавили клаузи за увеличаване на парите за скъпа електроенергия като тази от оборски тор.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че няма как да се оправи положението без намеса на държавата. "Решението е специален фонд, който да може да събира пари от емисиите и др., за да не плаща държавата", каза още той.

 Двамата са категорични, че губим 600-700 млн. годишно заради това, че изкупуваме тока на американските централи.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК