Вдигат заплатите на учителите и догодина

Само в ПИК
Вдигат заплатите на учителите и догодина
Автор: ПИК
Дата
Дата
2615
Коментари
2
Вдигат заплатите на учителите и догодина

Една част от директорите не изпълняват добре задълженията си, не проявяват необходимата управленска култура. Затова те ще бъдат оценявани на всеки четири години от атестационна комисия. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Факт е, че едно училище работи добре, ако директорът си върши работата, добави той. Вълчев съобщи, че в системата не достигат около 1000 учители, най-вече по математика и физика.

Учителската професия в последните години не е привлекателна и много студенти, които завършват педагогика, се реализират в други сфери, посочи той. Образователният министър съобщи, че до дни ще има учебници за всички класове. Той коментира и скандала с черно-белите учебници. Децата са различни в един клас, но те не следва да бъдат разделяни допълнително и от учебниците.

Учителите са тези, които могат да изберат само цветни или само черно-бели учебници в един клас, уточни Вълчев. Той обясни, че следващия месец със задна дата учителите ще получат 15% увеличение на заплатите. Освен тези 15%, увеличихме средствата за диференцирано заплащане с 0,5% и регламентирахме допълнителни възнаграждения за участие в екипите за обхват. Увеличение на заплатите се предвижда и от следващата година, но то ще се извърши по диференцирано разпределение, каза още Красимир Вълчев.

Още по темата
Образователният министър Красимир Вълчев призна: В България има неграмотност, която е причина за много сериозни проблеми
Часовник
20:09
"В страната има неграмотност, която е причина за много сериозни проблеми. Проблем е липсата на взаимодействие между различните институции и прехвърляне на топката. Много често учителят посещава...
Напиши коментар »
(2)
1
След като излизат такива неграмотни със средно образование, това говори, че има и мнага неграмотни учители. Вдигането на заплатите не решава проблема, ама нали на висшите позиции в образованието са едни кухи удобни калинка, нямат акъл да се задълбочат в проблема
2
И учителите са обикновени лежачи като куките, магистратите, депутатите и др.На който не му харесва държавната работа да стане овчар, или да отглежда картофи.Така каза господаря.Никакво увеличение за тия кърлежи.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Част от делата, които сте започнали, са подложени на сериозни изпитания през следващите седем дни. Обстоятелствата в петък ви принуждават да се оттеглите или временно да спрете развитието на някои детайли. Не го приемайте трагично, нищо лошо няма да ви се случи. Може да ви върви в хазартните игри в неделя. Затова пък в личния живот има проблем, който упорито не можете да решите. Може би трябва да приложите съвсем различен подход и тогава да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Неразбирателствата с половинката ви се проточват твърде дълго. Възможни са раздели.
ВИП рожденици
ген.-лейтенант Кирчо Киров
ген.-лейтенант Кирчо Киров
бивш директор на Национална разузнавателна служба
Става на: 66 години
Христо Гърбов
Христо Гърбов
актьор
Става на: 59 години

Срещат се слон и комар. Слонът казва на комара:

- Ех, блазе ти - ти можеш да си минаваш през границата и никой нищо не ти казва, а аз...

Комарът му отговаря:                                                

- Не се безпокой, аз ще те прекарам през границата и никой нищо няма да ти каже. Утре ела с два хляба под двете мишници.

Отишъл слонът както му казал комара, но на границата го спрели.

- Видя ли,комаре, че няма да стане...

А комарът и казал на митничарите:

- Ех, човек не може един хамбургер да си пренесе през границата...