Вдигат заплатите на учителите и догодина

Само в ПИК
Вдигат заплатите на учителите и догодина
Автор: ПИК
Дата
Дата
3018
Коментари
2
Вдигат заплатите на учителите и догодина

Една част от директорите не изпълняват добре задълженията си, не проявяват необходимата управленска култура. Затова те ще бъдат оценявани на всеки четири години от атестационна комисия. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Факт е, че едно училище работи добре, ако директорът си върши работата, добави той. Вълчев съобщи, че в системата не достигат около 1000 учители, най-вече по математика и физика.

Учителската професия в последните години не е привлекателна и много студенти, които завършват педагогика, се реализират в други сфери, посочи той. Образователният министър съобщи, че до дни ще има учебници за всички класове. Той коментира и скандала с черно-белите учебници. Децата са различни в един клас, но те не следва да бъдат разделяни допълнително и от учебниците.

Учителите са тези, които могат да изберат само цветни или само черно-бели учебници в един клас, уточни Вълчев. Той обясни, че следващия месец със задна дата учителите ще получат 15% увеличение на заплатите. Освен тези 15%, увеличихме средствата за диференцирано заплащане с 0,5% и регламентирахме допълнителни възнаграждения за участие в екипите за обхват. Увеличение на заплатите се предвижда и от следващата година, но то ще се извърши по диференцирано разпределение, каза още Красимир Вълчев.

Още по темата
Образователният министър Красимир Вълчев призна: В България има неграмотност, която е причина за много сериозни проблеми
Часовник
20:09
"В страната има неграмотност, която е причина за много сериозни проблеми. Проблем е липсата на взаимодействие между различните институции и прехвърляне на топката. Много често учителят посещава...
Напиши коментар »
(2)
1
След като излизат такива неграмотни със средно образование, това говори, че има и мнага неграмотни учители. Вдигането на заплатите не решава проблема, ама нали на висшите позиции в образованието са едни кухи удобни калинка, нямат акъл да се задълбочат в проблема
2
И учителите са обикновени лежачи като куките, магистратите, депутатите и др.На който не му харесва държавната работа да стане овчар, или да отглежда картофи.Така каза господаря.Никакво увеличение за тия кърлежи.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
ген.-майор Кирил Радев
ген.-майор Кирил Радев
бивш шеф на НСБОП
Става на: 64 години
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

Жена най-накрая се поглежда в огледалото след серия пластични операции: нови гърди, нос, уста, бедра, дупе, крака... Докторът е доволен от резултата и пита дамата как се чувства.
- Всичко е чудесно, докторе, но не може ли да ми направите очите по-големи и изразителни?
- Може! Сестра, донесете сметката!