Великденски сюрприз за вярващите! Църквата продуцира албум на партиарх Неофит! Предлагали му да пее в Миланската скала

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Великденски сюрприз за вярващите! Църквата продуцира албум на партиарх Неофит! Предлагали му да пее в Миланската скала

10064
на 05.04.2017
Великденски сюрприз за вярващите! Църквата продуцира албум на партиарх Неофит! Предлагали му да пее в Миланската скала
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Прецедент в историята на Българската православна църква - издадоха диск с песнопения на патриарх Неофит. Православните записи са правени по времето, когато Негово Светейшество е бил Русенски митрополит. Заради изчерпването на тиража, обаче тези дни те се преиздават отново.

препоръчано

Сега под общото заглавие „Живот и песнопение” излизат две сидита, които включват диска, чийто запис е направен през юни 2004 г., озаглавен „Живот и песнопение” (CD1), както и записания през ноември 2005 г. диск „Покаяние. Пост. Възкресение” (CD2).

Негово Светейшество Патриарх Неофит е записал църковните песнопения заедно със своя брат, известния диригент и църковен музикант доц. Димитър Димитров, както и с прот. д-р Кирил Попов и Стефан Димитров, сина на доц. Димитров.

Предишният тираж на двата диска е напълно изчерпан, а след избора на дядо Неофит за патриарх интересът на хората към него се засили. Негово Светейшество е известен със своя ангелски глас, с който изпълнява църковнославянски песнопения. Нека това вдъхновено изпълнение от Негово Светейшество служи за подкрепа по време на великопостен подвиг и да доставя духовна радост на всички вярващи, коментираха специалистите.

От тази седмица двойният диск на патриарх Неофит може да се намери не само в църквите, но и в книжарниците и музикалните магазини.

Мълвата дори твърди, че преди да бъде въздигнат за български патриорх, на Неофит са предлагали да пее на Миланската скала.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК