Великобритания до момента е нанесла повече от 1500 въздушни удара по „Ислямска държава“

Само в ПИК
Великобритания до момента е нанесла повече от 1500 въздушни удара по „Ислямска държава“
Автор: ПИК
Дата
Дата
1286
Коментари
0
Великобритания до момента е нанесла повече от 1500 въздушни удара по „Ислямска държава“

Министърът на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън съобщи, че авиацията на страната е нанесла повече от 1500 въздушни удара по „Ислямска държава“ откакто е започнала кампанията си срещу терористите преди три години. Той посочи, че Великобритания има голям принос към международните усилия за справяне с групировката, пише The Daily Telegraph.

През септември 2014 г. депутатите подкрепиха британски въздушни удари срещу „Ислямска държава“ в Ирак и разшириха обхвата им и върху Сирия година по-късно. Въздушните сили на Великобритания са нанесли удари по ислямистите 1340 пъти в Ирак и 262 пъти в Сирия. Кралските военновъздушни сили смятат, че са ликвидирали повече от 3000 екстремисти. 

„Великобритания е направила голям принос в кампанията, която осакатява „Ислямска държава“, изтласквайки този жалък култ от портите на Багдад до ръба на поражението в Ракка“, заяви министър Фалън. „По въздух, земя и море личният състав на британските въоръжени сили играят неуморно ролята си по поразяването на целите и по тренирането на съюзниците“, добави той, цитиран от Фокус.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- И защо мислиш, че преди беше по-добре? - пита една баба връстничката си. - Преди всеки си гледаше работата - комунистите воюваха, евреите търгуваха, циганите крадяха. А сега какво? Евреите воюват, циганите търгуват, комунистите крадат...