Великобритания и ЕС са изправени пред сблъсък заради правата на гражданите по време на преходния период след Брекзит

Европа

Великобритания и ЕС са изправени пред сблъсък заради правата на гражданите по време на преходния период след Брекзит

4966
на 01.02.2018
Великобритания и ЕС са изправени пред сблъсък заради правата на гражданите по време на преходния период след Брекзит
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Премиерът на Великобритания Тереза Мей предупреди, че европейските граждани, пристигащи в страната след Брекзит следващата година може да загубят някои права, което я поставя на курс на сблъсък с Европейския съюз какво да бъде третирането им по време на т.нар. „преходен период“, съобщава Reuters, цитирана от Фокус.

препоръчано

Справянето с миграцията е основна причина за това британците да гласуват за напускането на ЕС през 2016 г. след притока на граждани от ЕС, особено от по-бедните страни в източната част на Стария континент.

ЕС предупреди Великобритания, че трябва да приема всички решения на Съюза и че гражданите му трябва да получат пълни права на жителство по време на двугодишния преходен период, след като тя напусне блока.

Но Мей заяви, че гражданите на ЕС, идващи във Великобритания след март 2019 г. ще получат различно третиране.

„Хората, дошли във Великобритания, докато тя бе член на ЕС имат определени очаквания. Ясна съм, че има разлика между тези, дошли преди да напуснем и тези, които ще дойдат, знаейки, че Великобритания вече не е член на Европейския съюз“, заяви британският министър-председател.

Това ще бъде едно от възможните препятствия, които Великобритания и ЕС ще трябва да разрешат, за да постигнат споразумение за „преходния период“, който ще даде на двете страни време да се подготвят за влиянието от края на 46-годишния съвместен период.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като куха лейка - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО) Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като "куха лейка" - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО)
ново
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК