Венеция забрани строежа на нови хотели в историческия център

Само в ПИК
Венеция забрани строежа на нови хотели в историческия център
Автор: ПИК
Дата
Дата
2390
Коментари
0
Венеция забрани строежа на нови хотели в историческия център

Властите във Венеция ще забранят откриването на нови хотели в историческия център на града като част от плановете за защита на града от прекалено струпване на туристи. Предложената забрана е една от последните мерки, обмисляни за защита на града от все по-сериозните проблеми, идващи с увеличението на броя на туристите.

Съветникът по градско планиране във Венеция Масимилиано Де Мартин е представил плана на кмета и описва мерките като "жизнено необходими за опазването на града", съобщи британският вестник "Телеграф",цитиран от "Новини Лондон".

Той коментира пред местни репортери, че все повече жилищни сгради се превръщат в хотели, изтласквайки местните жители и рискувайки да увредят "социалната тъкан на града".

Населението на Венеция продължава да спада в годините, достигайки едва 55 000 жители през 2016 г. Ако местните продължат да напускат със същите темпове, изчисленията показват, че до 2030 г. Венеция няма да има нито един жител.

Тази тенденция поставя туристите в нещо като сблъсък с венецианците, които проявяват ясно своите чувства, протестирайки срещу притока на посетители. Някои гневни жители дори са използвали гондоли, за да блокират круизните кораби по канала Giudecca. Като резултат някои круизни оператори са намалили броя на корабите, които акостират в пристанището на Венеция.

Както по-рано Економик.бг съобщи, градските власти дори обмислят да въведат входни такси за туристи за централните градски части на Венеция, с цел да ограничат тълпите по площад "Сан Марко".

Венецианските власти също така са приложили и други мерки за смекчаване на последиците от масовия туризъм, включително политика "първо местните жители" за своите водни автобуси. Друга мярка е забраната за круизни кораби над 96 000 тона (въпреки че впоследствие тя е отменена).

Забранено е и откриването на нови ресторанти за бързо хранене, за да се запази историческия чар на града.

Над 22 млн. туристи посещават всяка година Венеция. Това прави по над 60 000 на ден, което е повече от местното население.

Още по темата
Венеция изнемогва от туристи
Часовник
14:32
Управителят на областта Венето Лука Зайя настоява броят на туристите в нейния административен център Венеция да бъде намален драстично и час по-скоро. В писмо до в. „Кориере дела сера“...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

- Бабо... аз съм гей! - Тия не ядяха месо... нали така?! - Не, бабо... Спя с други мъже.. - А, добре... Трябва да се яде месо!