Веселин Вучков: Политизация в системата на МВР няма да има

ЧАС ПИК

Веселин Вучков: Политизация в системата на МВР няма да има

7516
на 07.11.2014
Веселин Вучков: Политизация в системата на МВР няма да има
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мога да обещая, че политизация в системата на МВР няма да има. Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по време на церемонията по приемане на властта от служебния министър Йордан Бакалов, предаде "Фокус".

„Ще прокарам много категорична разграничителна линия между политическо и професионално ръководство. То е важно за системата особено в тези тежки времена.”, каза още Вучков.

препоръчано

По думите му за МВР на първо място е важно да има стабилност. Съставът се поумори от тези непрекъснати, ежегодни реформи. 

„ Самият факт, че за две години имаме пет министъра, съответно пет министъра на вътрешните работи, показва, че е необходимо поне ние, като наследници на този отговорен пост да проявяваме поне елементарна последователност”, каза още Вучков. По думите му освен стабилност на системата е необходимо да бъдат прокарани и няколко реформаторски политики.

” Аз съм един от критиците на новия Закон за МВР ,който влезе преди по-малко от половин година. Според мен той не е добър, провокира дисбаланс в системата – раздвоява някои служби и администрация.

Той прави по-трудно управлявана и самата система на МВР”, каза още Вучков и заяви, че разчита на парламентарна подкрепа той да бъде променен сравнително бързо.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК