Ветеринарите отново излизат на протест

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Ветеринарите отново излизат на протест

3983
на 25.09.2014
Ветеринарите отново излизат на протест
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес частните ветеринари от цялата страна излизат отново на протест в столицата. Те стоят твърдо зад позицията си, че  предприетите мерки спрямо болестта "син език" са неефективни и държат да се потърси персонална отговорност заради допускането на разпространението на заболяването в цялата странам пише "Стандарт".

препоръчано

В област Бургаско смъртността вследствие на болестта е достигнала 40%. Според местните ветеринари Агенцията по храните носи отговорност за загубите на животновъдите.

Животновъдите пък твърдят, че не виждат ефект от лекарствата и дезинфектантите. От гилдията настояват да бъде създадена отделна ветеринарна служба, която да е директно под шапката на министерството на земеделието.

Наред с наболялата тема ветеринарите се обезпокоени, че почти сме изпуснали срока за заявки за ваксини за следващата година, тъй като те се произвеждат на едно място в Европа и са нужни поне 3 месеца за производство.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК