Взеха за анализ проби питейни води от селата Цар Асен и Росен

Региони

Взеха за анализ проби питейни води от селата Цар Асен и Росен

2992
на 09.11.2014
Взеха за анализ проби питейни води от селата Цар Асен и Росен
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Във връзка с възникнал проблем с изтичане на замърсени с тежки метали води от водоема край село Цар Асен в река Луда Яна, Регионалната здравна инспекция в Пазарджик предприе незабавно мерки, съобщиха от инспекцията.

препоръчано

Днес - 9 ноември, екип от РЗИ, съвместно със служители на ВиК Пазарджик извърши вземане на проби питейни води от централния водоизточник, снабдяващ селата Цар Асен и Росен, както и от вътрешната водопроводна мрежа (пунктове) в двете населени места.

Пробите ще бъдат анализирани в лабораторията в РЗИ Пазарджик по химични и микробиологични показатели, и в РЗИ Пловдив за съдържание на тежки метали.

Препоръката на РЗИ Пазарджик е водата да не се ползва за питейни нужди до излизане на резултатите, които, веднага след получаването им, ще бъдат оповестени.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК