Вигенин: Кристалина Георгиева няма шанс за поста дипломат номер 1 на Европа

ЧАС ПИК

Вигенин: Кристалина Георгиева няма шанс за поста дипломат номер 1 на Европа

8904
на 18.07.2014
Вигенин: Кристалина Георгиева няма шанс за поста дипломат номер 1 на Европа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кандидатурата на Кристалина Георгиева е загубила шансове за Върховен комисар по външната политика. Това коментира пред Би Ти Ви министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

препоръчано

"След заседанието от онзи ден обаче е напълно ясно че Кристалина Георгиева няма шанс да получи този пост,този пост ще бъде за европейските социалисти. Затова, вместо да подвеждаме българските граждани, трябва политическите сили с премиера да седнат и да обсъдят какво да е решението, защото очакването е българската кандидатура да бъде представена до 30 юли”, обясни Вигенин.

Министърът намира още за удачно правителството да определи кой е най-добрият за България ресор.

"Намирам за удачно това правителство да предложи еврокомисар. Аргументите, че това правителство си отива важат със същата сила и за едно техническо правителство като служебния кабинет, което ще управлява два месеца и неговия хоризонт също е ограничен", категоричен е Вигенин.

Кристиан Вигенин е в Грузия за официалното ратифициране на договора за асоцииране съм ЕС, което ще направи бившата съветска република част от европейския пазар.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК