Вижте актьорите от култовия сериал "Ало, ало" на българска земя! (обновена и снимки)

ЧАС ПИК

Вижте актьорите от култовия сериал "Ало, ало" на българска земя! (обновена и снимки)

203021
на 19.03.2014
Вижте актьорите от култовия сериал Ало, ало на българска земя! (обновена и снимки)

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Актьорите от неостаряващия английски сериал „Ало, ало!” снощи пристигнаха в България по покана на София Филм Фест. 

препоръчано

Артистите Гай Сайнър (лейтенант Грубер), Ричард Гибсън (Хер Флик), Вики Мишел (Ивет), Артър Бостром (английският полицай Крабтрий), Сю Ходж (Мими) и Ким Хартман (Хелга), заедно с техния мениджър Кийт Падингтън Ричардс ще представят специалния неизлъчван епизод „Завръщането на „Ало, Ало!”, и ще се срещнат с публиката още тази вечер в клуб "Емоушън", а утре ще представят филма в кино „Люмиер“ от 20:30 часа. Днес те дадоха пресконференция.

Публиката ще има възможност да зададе своите въпроси към гостите на фестивала веднага след прожекцията, а всички, които не са успели да се сдобият с билети за кино “Люмиер”, ще имат шанс за втора среща - на 21 март, от 16.00 часа в Дома на киното.

Английските актьори ще имат срещи и с българските си колеги, озвучили сериала, а това са Веселин Ранков, Венета Зомбюлева, Стефан Димитриев, Иван Райков и други.
„Ало, ало!”, чиито снимки започват преди три десетилетия, навъртя десет години в ефир, но все още трупа екранно време. Големият зрителски интерес кара телевизионни канали от целия свят да продължават да го излъчват. Така че не е изненада, че „Ало, ало!” заема едно от първите места в класацията на BBC за „Най-добър британски сериал”.

Специалният епизод е създаден по случай 25-годишнината на сериала и се казва „The Return of 'Allo 'Allo!”. В него виждаме как Рене е седнал да пише мемоарите си в следвоенно време и има нужда от помощ за запълване на големите дупки в спомените си. Следват трийсет минути, в които ще се насладим на нови сцени с познатите муцуни, както и на кадри от старите ленти, преплетени с интервюта от оригиналния каст и поглед към историята на филма.

"Слушайте внимателно, няма да повтарям", гласи ключовата фраза на главния водач на Съпротивата, Мишел Дюбоа, и въпреки че Кърстен Кук не дойде в столицата ни заради участие на Острова, срещата с екипа на "Ало, Ало!" започна именно с нейните думи, съобщава БГНЕС.

Малко или много, за 10 години героите станаха част от нас, каза Гай Сайнър, който в сериала играе ролята на немския лейтенант Грубер, падащ си по главния герой – съдържателя на ресторанта Рене (Гордън Кей). И преди "Ало, Ало!", и след него ние сме доказани герои, продължи Сайнър, а Ким Хартман го допълни, че в нея има малка част от Хелга, но със закачка заяви, че няма да ни я сподели. В живота съм много по-различна от подредената Хелга, но след приключване на снимките с известна трудност се измъкнах от образа, разказа още Хартман. А Сю Ходж и до днес недоволства от ролята на дребен престъпник, както самата тя описа дребната, но бойна Мими Лабонг.

Запитани дали има предмети от реквизита, които са запазили след края на сериала, Ким Хартман се пошегува, че все още пази бельото на малки свастики и дори днес е с него. Гай Сайнър ни разказа, че много би искал да запази малкия си танк, но за съжаление това не било възможно. Всъщност танкът на лейтенант Грубер наистина е използван в битка по времето на Втората Световна война, за снимките на сериала обаче шасито и двигателят били сменени. Сега малкият танк на Грубер се намира в музей.

Интересното е, че с комичните ситуации, които сериалът разглежда, той по никакъв начин не иска да принизи реалните събития от периода, а по-скоро идва като пародия на военните драми, които заливат малкия екран на Великобритания преди няколко десетилетия. На въпрос как френската публика е реагирала на сериала, мениджърът Кийт Падингтън, който всъщност е съпруг на Сю Ходж отвърна с простичкото: "С хумор от всички". Вики Мишел го допълни като разказа за интересна интерпретация на един от авторите на сериала Дейвид Крофт. Според Крофт германците били извратени, французите – винаги готови за секс, а англичаните – глупави.

Тайната за успеха на "Ало, Ало!" според актьорите се крие във факта, че по време на снимките всички са работели в екип и са се забавлявали от сърце. Те признаха, че най-хубавото на толкова успешни програми е "завръщането" им след години, както сбирката им в София, която е част от програмата на 18-ия София Филм Фест. Специалната прожекция на непоказвания до сега епизод "Завръщането на "Ало, Ало!" ги събира отново заедно, за което те са истински щастливи.

Кийт Падингтън загатна, че има възможност да се постави "Ало, Ало!" на сцена, съвместно с оригиналните актьори и българските им колеги.

Актьорите разказаха още как по време на снимките не са имали възможност да правят промени в репликите и сценарият. Въпреки това, когато имали интересни предложения, Дейвид Крофт се съгласявал с тях, но в повечето случай – неговият вариант на реплика бил по-добър. "Сценарият беше толкова добър", е отговорът на Крабтрий за успеха на сериала.

По време на пресконференцията актьорите представиха и така наречените си "catch-phrases" (фрази, реплики, които са характерни и запомнящи се за всеки герои), като запазената марка на жандармериста "Добрютро" или заповедите на Хер Флик към Хелга. За сервитьорката Ивет обаче такава фраза не била предвидена в сценария. Затова Вики Мишел непрекъснато молила Крофт да измисли и за нейната героиня. Така репликата "О-о-о Рене!" прогресирала и се превърнала в запазена марка за Ивет до края на сериала.

Артър Бостром разказа, че разваленият говор на полицай Крабтрий дори бил включен в образователна система като пример за ужасен френски. Парадоксът е, че Бостром всъщност има награда по френски език.

Ако някой се чуди какво се е случило с картината "Грешната Мадона с големите бомби", актьорите разказаха, че платното е най-ценното в колекцията на Маркиза на Бат, който е известен колекционер. Естествено прочутата картина на Ван Кломп била внесена в замъка на маркиза в парче салам.

Актьорите споделиха още, че по време на снимките и при монтажа по-късно Дейвид Крофт никога не е използвал записан смях. Снимките са станали пред публика и нейният смях, и този на актьорите е автентичен. Актьорът винаги трябваше да разсмее публиката, защото Крофт не слагаше записан звук в монтажа. Хората в залата толкова силно се смееха, че се налагаше дори да обираме звука, за да се чуят репликите, казваха актьорите.

А перифразирайки българската поговорка, че смехът е здраве, Артър Бостром заяви: Всички сме много здрави. Според него добрият комедиен сериал е здравословен.

Мениджърът Ричардс го допълни, че магията на "Ало, Ало!" се крие там, че е успял да направи нещо толкова смешно от трагедията на войната. 20 години вече сериалът продължава да трупа ефирно време и това е голяма радост, чест и гордост за всички, каза още той.

Актьорите си спомниха и за колегите им, които за съжаление вече не са между живите. Според Сю Ходж ролите им в "Ало, Ало!" донякъде са ги обезсмъртили. "Все още чувстваме, че те са част от нас, част от сериала, благодарение на повторенията", каза Ходж за покойните вече Кармен Силвера (мадам Едит Артоа), Лилиън Роуз Хил (мадам Фани Ла Фан), Джак Хейг (Мосю Роже Льоклер).

Актьорите от филма: Артър Бостром (английският полицай Крабтрий), Ричард Гибсън (Хер Флик), Гай Сайнър (лейтенант Грубер), Ким Хартман (Хелга), Сю Ходж (Мими) и Вики Мишел (Ивет)

Ким Хартман (Хелга), Вики Мишел (Ивет) и Сю Ходж (Мими)

Продуцентът Кийт Падингтън Ричардс и Артър Бостром

Вики Мишел (Ивет)

Ким Хартман (Хелга)

Ричард Гибсън (Хер Флик)

Гай Сайнър (лейтенант Грубер)

Кийт Падингтън Ричардс

Артър Бостром (английският полицай Крабтрий и Ричард Гибсън (Хер Флик)

Преводачът на сериала Златна Костова представя книгата с пиесата „Ало, ало!”

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Гроздан Караджов пред ПИК TV: Сглобката се сработи с невероятна скорост, сътвори огромна глупост и за пореден път погази Конституцията (ВИДЕО) Гроздан Караджов пред ПИК TV: Сглобката се сработи с невероятна скорост, сътвори огромна глупост и за пореден път погази Конституцията (ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК