БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Вижте биографията на Делян Пеевски

Само в ПИК
Вижте биографията на Делян Пеевски
Автор: ПИК
Дата
Дата
37525
Коментари
2
Вижте биографията на Делян Пеевски

Народното събрание избра Делян Пеевски за председател на ДАНС по предложение на премиера Пламен Орешарски и "Фокус" публикува кратката му биография.  Делян Славчев Пеевски е роден на 27 юли 1980 г. Завършва право в Югозападния университет „Неофит Рилски”-Благоевград. Син е на ръководещата редица печатни издания и телевизии Ирена Кръстева.

През 2001 г. Пеевски става член на НДСВ и е назначен от министъра на транспорта в правителството на Симеон Сакскобургготски - Пламен Петров, за парламентарен секретар. Възлагат му ръководството на борда на „Пристанище Варна” ЕАД, но по-късно е освободен, защото все още е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски”.

През март 2005 г. е назначен за следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба. През август с. г. получава поста заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Член е и на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие.

През 2007 г. срещу него се води дело за изнудване и е свален от поста зам.-министър заради "липса на морал" от премиера Сергей Станишев.

Делян Пеевски е част от парламентарната група на ДПС в 41-ото и 42-ото НС. От 29 юли 2009 г. е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а от 20 януари 2010 г. член на Комисията по правни въпроси.

В 42-рото Народно събрание е избран за депутат от 13 МИР - Пазарджик.

Владее английски език. Женен е с едно дете.

Напиши коментар »
(2)
1
Смях, смях, смях! А са се дръжте за палците Българи, само такива ралигавени мамени прасета не са ни управлявали. Честито България загина отдавна, сега само се гаврят с нея. Докато не се разстрелят две дузини на площада пред народното събрание, все такива ще ни управляват. Нещастна страна, кой ни дари с толкова мъка!
2
Whoa, things just got a whole lot easeir.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!