Вижте Земята, гледана от Космоса през нощта (ВИДЕО)

Само в ПИК
Вижте Земята, гледана от Космоса през нощта (ВИДЕО)

Американската космическа агенция НАСА публикува нощна карта на планетата ни

Автор: ПИК
Дата
Дата
19304
Коментари
1
Вижте Земята, гледана от Космоса през нощта (ВИДЕО)

НАСА публикува карта на Земята, гледана от космоса нощем. От кадрите ясно се вижда къде има струпване на човешката цивилизация и кои райони са все още твърде слабо заселени. Фотосите са заснети с камера VIIRS, намираща се на спътник, обикалящ планетата ни.

Камерата се използва предимно за практически задачи-например да показва районите, където има бедствие и електричеството трябва да бъде спряно или да следи измененията в климата. Картината обаче наистина си заслужава да бъде видяна, защото в момента тя е достъпна само за космонавти, намиращи се на орбиталната станция.

 

 

Още по темата
НАСА: Астероид с размерите на Гибралтар ще мине близко до Земята на 19 април
Часовник
21:34
Голям и опасен астероид, открит през 2014 година ще прелети на 19 април на 1.8 милиона километра, което е 4.6 пъти разстоянието между Земята и Луната, съобщи НАСА. Въпреки че е изключено при тази...
Напиши коментар »
(1)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е силният човек в България днес?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си. Не бъдете враждебни към хората, които ви заобикалят. Канализирайте гнева си в полезни действия, които ще ви доведат до видим резултат.
ВИП рожденици
Иван Кулеков
Иван Кулеков
писател, публицист и сценарист
Става на: 66 години

Малко момченце се връща от детската градина с изподрано лице. Таткото пита:

- Какво е станало?

- Играхме хоро около елхата.

- И?

- Елхата голяма, а бяхме малко деца.