Вижте Земята, гледана от Космоса през нощта (ВИДЕО)

Само в ПИК
Вижте Земята, гледана от Космоса през нощта (ВИДЕО)

Американската космическа агенция НАСА публикува нощна карта на планетата ни

Автор: ПИК
Дата
Дата
22687
Коментари
1
Вижте Земята, гледана от Космоса през нощта (ВИДЕО)

НАСА публикува карта на Земята, гледана от космоса нощем. От кадрите ясно се вижда къде има струпване на човешката цивилизация и кои райони са все още твърде слабо заселени. Фотосите са заснети с камера VIIRS, намираща се на спътник, обикалящ планетата ни.

Камерата се използва предимно за практически задачи-например да показва районите, където има бедствие и електричеството трябва да бъде спряно или да следи измененията в климата. Картината обаче наистина си заслужава да бъде видяна, защото в момента тя е достъпна само за космонавти, намиращи се на орбиталната станция.

 

 

Още по темата
НАСА: Астероид с размерите на Гибралтар ще мине близко до Земята на 19 април
Часовник
21:34
Голям и опасен астероид, открит през 2014 година ще прелети на 19 април на 1.8 милиона километра, което е 4.6 пъти разстоянието между Земята и Луната, съобщи НАСА. Въпреки че е изключено при тази...
Напиши коментар »
(1)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Предпочитаният от вас политик е:
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Губите интерес към рутинните занимания и се нуждаете от нови предизвикателства. В четвъртък и петък съдружията са за предпочитане пред индивидуалните изяви. Не пренебрегвайте предложенията, които получавате, в началото на новата седмица. Доверете се на партньор за нещата, в които не е вашата сила, и ще направите печелившо общото ви занимание. Ако в сряда ви се наложи да общувате с неприятни за вас хора, го преживейте, като запазите достойнство. Не изпадайте в дребнави конфликти, ще ви се отразят зле емоционално.
ВИП рожденици
Емил Стойчев
Емил Стойчев
художник
Става на: 82 години
Преслава
Преслава
певица

- Имате ли книги за садомазохизма?
- Разбира се.
- Хвърлете ми една в лицето!