Вирусът, който убива с пневмония, е пипан!

ЧАС ПИК

Вирусът, който убива с пневмония, е пипан!

258906
на 09.03.2014
Вирусът, който убива с пневмония, е пипан!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Джипита от страната масово се съмняват, че грипът, който умори десетки българи тази зима със смъртоносна пневмония, е всъщност не познатият ни от 2009 г. "свински" вирус, а съвсем нов щам, "изпуснат" случайно, пише Bnews.bg.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Съмненията, прицелени отново във фармацевтичната индустрия, се чуват под сурдинка не от един и два лекарски кабинета, и то не от народната мълва, а от самите лекари.
Никой не може да ги убеди, че това е познатият ни грип, който също беше смъртоносен, но все пак лечим, ако човек вземе навреме мерки.

"Тази година всеки, който пратя на рентген, се оказва, че има пневмония", разказа лична лекарка от столицата. Само за седмица докторката е изпратила четири деца от своите пациенти в болница с 40 градуса, лоша кашлица и пневмония.

"Пак изпуснаха нещо...", не крие съмненията си педиатърката, че става дума за модификация на вируса. Нейни колеги от Варна също вярват, че в основата на смъртоносните пневмонии този сезон е нов щам, който е "пипан" и на който е помогнато да се разпростре.
Пулмологията в София е пълна с пациенти, 4 от тях са починали от пневмония като усложнение най-вероятно от грип, макар да не е доказано с изследвания, сочи статистиката, потвърди  доц. Юрукова.

У нас здравните власти нямат навика да правят официална статистика, нито да изследват жертвите на грипа, вероятно, за да не всяват паника и така просто се отчита, че еди-колко си хора са издъхнали от дихателна недостатъчност, вследствие на пневмония. Или от масовия случай тази зима - изливи на т.нар. "хеморагична пневмония".

Далеч по-страшно щеше да бъде да се изнесат данни, че сто-двеста-триста са умрели от грип, ще настане паника, друго е да се пише, че едно бебе в някой град умряло от ваксина, не от грипа, че тук-там издъхнал някой пенсионер или родилка.

Страшната пневмония обаче покоси и куп известни хора, сред които депутата от БСП Димчо Михалевски, на когото лекарите не можаха да помогнат, журналиста Христо Гинев от Варна, пластичния хирург номер едно д-р Христо Бояджиев, получил усложнения след грип.
В болница с пневмония лежа дори здравната министърка Таня Андреева.
Кому помага цялото това мълчание и криворазбрана грижа по опазването от паника, вместо предупреждението хората да са нащрек?

Единствено притъпява сетивата и пациентите смятат, че си карат традиционния грип с хрема, кашлица и температура на крак.

Именно заради спокойното мълчание на родното здравеопазване болните не си обръщат достатъчно внимание и не отиват на лекар навреме.

Сред най-тежко болните в Пулмологията в столицата бяха именно млади хора, които не са потърсили медицинска помощ или се бяха самолекували, разказа доц. Юрукова.
В същото време джипитата продължават да изписват на първо мястоантибиотик, за да се застраховат при най-тежките случаи, но масово не изписват антивирусни препарати, които уж държавата беше осигурила безплатно и които най-сигурно предпазват от усложнения след грип.
Под сурдинка пък джипита дори говорят, че въпросните запаси от Тамифлу и Реленца, които ползваме от няколко години, отдавна били изчерпани.
Остава да си купуваме сами от аптеката препоръчания от шефа на института по заразни и паразитни болести Ремантадин, който успешно бори грипните вируси от тип А. Но и това няма кой да го каже на хората, най-малко лекарите...

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК