ВКС: Дамбата в Балчик е публична държавна собственост

Само в ПИК
ВКС: Дамбата в Балчик е публична държавна собственост
Автор: ПИК
Дата
Дата
2171
Коментари
0
ВКС: Дамбата в Балчик е публична държавна собственост

Върховният касационен съд постанови, че брегоукрепителното съоръжение, което е и крайбрежна алея и свързва Балчик с черноморския комплекс "Албена", е публична държавна собственост, съобщиха от пресцентъра на областната управа, спечелила делото.

Държавният терен е с площ 5325 квадратни метра и защитава морския бряг. До съдебния спор се стига, след като община Балчик издава акт за имот - част от т. нар. дамба, за публична общинска собственост, поясняват от областната управа. В хода на съдебното дело на различни инстанции общината е претендирала, че брегоукрепителните съоръжения, които са в границите на населеното място, са публична общинска собственост, позовавайки се на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Съдебно-техническа експертиза по безспорен начин доказва, че имотът изпълнява предназначението си като брегоукрепително съоръжение и е публична държавна собственост, посочват от областната управа. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване, допълват от областната администрация.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

- Обвиняеми, вие сте обидили служебно лице! Определям глоба от 100 лв. Искате ли да кажете още нещо? - Бих искал, но при тези цени…