Владислав Горанов: Номиналният ръст на приходите по централния бюджет към края на септември е 1,34 млрд. лв.

Само в ПИК
Владислав Горанов: Номиналният ръст на приходите по централния бюджет към края на септември е 1,34 млрд. лв.
Автор: ПИК
Дата
Дата
1820
Коментари
3
Владислав Горанов: Номиналният ръст на приходите по централния бюджет към края на септември е 1,34 млрд. лв.

Номиналният ръст на приходите по централния бюджет към края на септември отива на 1,34 млрд. лв. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на изслушването си в Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата..

Министър Горанов поясни, че може да се каже, че в края на месец август има 860 млн. лв. номинално нарастване на приходите по централния бюджет. „Номиналният ръст към края на септември вече отива на 1,34 млрд", каза министър Горанов. По думите му основен дял тук имат преките и косвените данъци. Горанов посочи, че ръстът на приходи от ДДС е 513 млн.лв. номинално към края на септември, което е близо 8%, а ръстът на данък общ доход на физическите лица е 165 млн. лв. Горанов посочи, че доста сериозно нарастват и осигурителните вноски - с 14% номинално.

"Общо приходите от осигурителни вноски нарастват с 12,4%.", каза той. Министърът на финансите поясни, че 662 млн. лв. повече са приходите от осигурителните вноски. "Общо приходите на НАП и "Митници" за 9-те месеца на тази година нарастват с 1, 612 млрд. лв.", допълни министърът на финансите. Той поясни, че част от този растеж е свързан с нарастването на БВП номинално.

По отношение на сивата икономика, министър Владислав Горанов заяви: „Далеч не можем да твърдим, че проблемът със сивата икономика и контрабандата е преодолян. Положителната новина е, че година след година тенденцията е положителна“, каза Горанов. 

Напиши коментар »
(3)
2
Проблемът не е преодолян защото вие поощрявате това! СУДЖУЦИ!
3
И КАКВО СТАВА ЦЕНТР БЮДЖЕТ САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ ЛИ Е ИЛИ. ЗА ЦЕЛИЯ БЕДЕН НАРОД. МАЙ ЩЕ ОТИДЕ В ЦК НА ОПГ ГЕРБ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

Трима ловджии си говорят за жените си: - Моята е като сърна! Стройна, нежна, с големи влажни очи? - А моята е хитра, лукава, бърза – като лисица. – А моята пък, да ви кажа, външно изглежда като човек.....