Властите в Аржентина са стартирали преговори със САЩ за митата за стомана и алуминий

Америка

Властите в Аржентина са стартирали преговори със САЩ за митата за стомана и алуминий

4996
на 03.12.2019
Властите в Аржентина са стартирали преговори със САЩ за митата за стомана и алуминий
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Аржентинските власти са стартирали преговори със САЩ за митата върху стоманата и алуминия, съобщава агенция Telam, цитирана от РИА „Новости”.

препоръчано

Агенцията се позовава на източници от Министерството на външните работи на Аржентина.

Според информацията, министърът на външните работи на Аржентина Хорхе Фори е провел телефонен разговор с търговския министър на САЩ Уилбърт Рос. Допълва се, че преговорите се водят на различни нива, за да може да бъде намерен възможно най-бързо изход от проблема.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще върне митата за внасяните от Бразилия и Аржентина стомана и алуминий във връзка с политиката на тези страни по отношение на националните валути.

В края на март миналата година САЩ въведоха мита върху вноса на стомана и алуминеви продукти. Правителството на президента на Аржентина Маурисио Макри успя да се пребори за облекчения. През август миналата година Тръмп подписа указ, разрешаващ изключения от установените квоти, като само за Аржентина те бяха и за стоманата и за алуминиевите продукти.

Превод и редакция: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК