ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Д-р Диляна Попова от Асоциацията на месопреработвателите каза в " Преди всички" по БНР, че от 13 декември влизат допълнителни изисквания за етикетирането на месните продукти.
"Те са изиквания за добра четливост. Тя е свързана с размера на шрифта. Има задължителни реквизити, които трябва да са върху етикета. В колбасите, в неядливи обвивки, това трябва да е обозначено. Другото изикване е за вещества, които предизвикват алергии: в отличаващ се шрифт. За замразеното месо допълнително трябва да се напише датата на замразяване и да се уточни срок на годност.
Много често в магазините се замразяват храни, които не са продадени. Това ще подлежи на ефективен контрол", каза още д-р Попова и увери: "Провели сме обучение на производителите, издадохме ръководство".