ВМРО отбелязва Илинденското въстание с протест срещу Муса Палев

Региони

ВМРО отбелязва Илинденското въстание с протест срещу Муса Палев

4313
на 01.08.2013
ВМРО отбелязва Илинденското въстание с протест срещу Муса Палев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

110-годишнината от Илинденското въстание ВМРО ще отбележи с пореден протест срещу назначаването на Муса Палев за управител на Благоевградска област, съобщават от партийния пресцентър.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Протестът е обявен за петък от 09.00 ч. пред сградата на Общината в Благоевград.

101 години след Освобождението на българите в Пиринска Македония в този район е назначен областен управител от квотата  на антиконституционната и протурска партия ДПС. Това е  явна наглост и подигравка с българската история и с паметта на хилядите илинденци, които отдадоха животите си за Македония.

Илинденското въстание е най-мощното българско въстание, насочено срещу Османската империя. То е връхна точка в борбата на българите в Македония за освобождаване от петвековния турски поробител.

В знак на протест, на паметниците в Пиринска Македония ще бъдат сложени черни ленти, се казва още в съобщението на ВМРО.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК