Внимание! Вижте черния списък на най-отровните храни! Ето как ни вредят "Мак Доналдс", "Сникърс", "Нестле" и останалите "вкусотии"!

ЧАС ПИК

Внимание! Вижте черния списък на най-отровните храни! Ето как ни вредят "Мак Доналдс", "Сникърс", "Нестле" и останалите "вкусотии"!

145439
на 03.03.2015
Внимание! Вижте черния списък на най-отровните храни! Ето как ни вредят Мак Доналдс, Сникърс, Нестле и останалите вкусотии!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Природозащитната организация Грийнпийс публикува „черен списък“ с производителите нахрани, които ни тровят с генномодифицирани организми. В този „черен списък“ попадат производители, които използват ГМО с цел овкусяване, оцветяване или опресняване на продуктите.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Там могат да се видят имената на някои от най-големите производители и вносители на пакетирани хранителни продукти и безалкохолни напитки на територията на България.

Една част от предлаганите от тях продукти се произвеждат у нас, а другите се внасят от страните-членки на ЕС и на място получават български опаковки и етикети. Компаниите, които попадат в топ 20 на „черния списък“ публикуван от Грийнпийс са:

1. Snickers – шоколадов десерт

2. Campbell – супи

3. Uncle Bens – ориз, кетчуп

4. Lipton – чай

5. Mars – шоколадов десерт

6. Twix – шоколадов десерт

7. Cadbury – шоколад, какао

8. Ferrero – десерти

9. Nestle - шоколад

10. Nestle – напитка Nesquik

11. Соса-Соla, Sprite, Fanta, Kinley – безалкохолни

12. Pepsi – безалкохолно

13. 7-Up – безалкохолно

14. Heinz – кетчупи, майонези, сосове

15. Nestle – детски храни

16. McDonald’s – верига ресторанти бързо хранене

17. Kraft Foods – шоколад, чипс, кафе, детски храни

18. Unilever – детски храни

19. Knorr – сухи супи

20. Hipp – адаптирани млека и бебешки пюрета

 

Този списък може да се допълни и от редица други европейски производители, за които беше установено, че предлагат продукти с по-ниско качество на съставките за новите страни – членки и цяла Източна Европа.

Проверки на компетентните европейски органи уличиха в подобни търговски практики Coca-Cola Co., както и продукти на други производители напр.кафе Jacobs, подправките Kotanyi.

 

Фактът, че медиите в по-бедните страни-членки на ЕС, в това число и българските медии, масово не публикуват информация за вложени ГМО или нелоялно търговски практики може да бъде обяснен само с икономическа зависимост. Топ 20 на компаниите, които предлагат продукти с ГМО, почти напълно съвпада със списъка на най-големите рекламодатели в българските медии.

На другия полюс е Боливия, която стана първата свободна от Макдоналдс държава в Латинска Америка и втората след Куба в света. След почти 14 годишно присъствие, многобройни кампании и промоции, международния гигант беше принуден да изтегли бизнеса си от латиноамериканската държава. На 21.12.2012 г. Макдоналдс продаде последния си Биг-Мак в Боливия.

Източник: gotvach.bg

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи парламентарен контрол на служебното правителство - БСП питаха Главчев за Бузлуджа (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи парламентарен контрол на служебното правителство - БСП питаха Главчев за Бузлуджа (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК