Внимание! Започва сезонът на пожарите

ЧАС ПИК

Внимание! Започва сезонът на пожарите

3189
на 01.07.2014
Внимание! Започва сезонът на пожарите
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Жегата от последните дни в комбинация с жътвената кампания създават условия за възникване на пожари в земеделски площи и стърнища, напомня Министерството на земеделието.

препоръчано

Оттам огънят лесно може да се прехвърли към горите, предупреждава ведомството. Пожароопасен сезон вече е обявен на територията на цялата страна. По закон това става по предложение на регионалните областни дирекции по горите със заповед на съответния областен управител. Държавните горски и ловни стопанства организират и поддържат денонощни дежурства за опазване на горските територии от пожари.

От началото на годината досега са възникнали 119 горски пожара и са засегнати 8767 дка горски територии. Най-честите причини са небрежност при боравене с огън на открито или запалвания в земеделски територии, след което огънят се е прехвърлил в горите. Министерство на земеделието и храните призовава всички граждани да бъдат особено внимателни и да се въздържат от палене на огън сред природата, в т. ч. и в земеделски земи. То напомня на гражданите да звънят на спешния телефон 112, ако забележат пламък и дим в гората или близо до нея.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК