Внимание! Картофите причиняват високо кръвно

Здраве

Внимание! Картофите причиняват високо кръвно

10254
на 22.05.2016
Внимание! Картофите причиняват високо кръвно
Автор:   ПИК

Хората, които хапват повече картофи, излагат здравето си на опасност, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от ново американско проучване.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Консумацията на картофи четири или повече пъти седмично е свързана с повишен риск от високо кръвно налягане. 

Ако не се лекува, високото кръвно налягане крие опасност от инсулт, сърдечна недостатъчност, болести на бъбреците, инсулт и деменция. 

Авторите на настоящото проучване от болницата "Бригам енд уиминс" в Бостън, САЩ, са установили, че за хората, които консумират варени, печени, пържени картофи или картофено пюре четири или повече пъти в седмицата, опасността от високо кръвно налягане е по-голяма. 

За целите на проучването специалистите са анализирали резултатите от три изследвания, обхванали над 150 000 жени и над 36 000 мъже, които в началото им не са страдали от високо кръвно налягане. 

Изследователите са установили, че за хората, които консумират повече картофи, рискът е с 11 процента по-висок, ако продуктът е печен, варен или приготвен на пюре, и със 17 процента по-висок, ако е пържен, отколкото за индивидите, които хапват по-малко от една порция месечно. 

Изследването, публикувано в "Бритиш медикъл джърнъл", показва също, че замяната на една порция картофи със зеленчуци, които не съдържат скорбяла, е свързана с понижение на риска.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО) Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК