Бомба

ВНИМАНИЕ! Нещата, за които ще съжалявате, ако ги пропуснете

Само в ПИК
ВНИМАНИЕ! Нещата, за които ще съжалявате, ако ги пропуснете
Автор: ПИК
Дата
Дата
4495
Коментари
0
ВНИМАНИЕ! Нещата, за които ще съжалявате, ако ги пропуснете

В последните години от живота си дядо ми ставаше всяка сутрин в 7 часа, откъсваше цвете по време на сутрешната си разходка и го занасяше на баба ми. Веднъж реших да отида с него.

Когато постави цветето на гроба ѝ, той ми каза: „Искаше ми се да ѝ бях носил свежи цветя всеки ден, докато беше жива. Щеше да ѝ хареса“.“ Това пише блогърът Марк Черноф в популярния си блог marcandangel.com, цитиран от lifetime.bg.

Едно от най-ужасните неща в живота е да се обърнеш назад и да осъзнаеш, че си пропуснал невероятни шансове, че си бил прекалено зает да оцениш малките радости, че не си взел правилните решения. Марк посочва нещата, за които е най-вероятно да съжалявате след 10 години и как да не се стига до там.

1. Ще съжалявате, че не сте прекарвали достатъчно време с важните за вас хора. Работата никога не свършва. След години няма да си спомняте ангажимента, който днес ви къса нервите, но може да сте съсипали връзките с близки до сърцето ви хора, ако ги пренебрегвате. Също така – когато сте с обичаните от вас същества, бъдете с тях на 100%, вместо през 5 минути да гледате телефона или Facebook-а си.

2. Ще съжалявате, че сте основали самочувствието си на мнението на другите за вас. Повечето хора ни съдят на база неща, които са се случили в собствения им живот и които всъщност нямат общо с нас. Убедете се в истинската си стойност сами и ще привлечете хора, които ще я оценят.

3. Ще съжалявате, че сте отделили толкова време да впечатлявате другите. След 10 години ще има ли значение каква марка дрехи сте носили днес? Не. Ще има значение как сте живели, как сте обичали и какво сте научили по пътя си.

4. Ще съжалявате, че сте оставили страха от риска да ви победи. Прегърнете несигурността! Тя може да доведе до някои от най-страхотните неща в живота ви. Да рискуваш е да живееш смело, истински.

5. Ще съжалявате, че сте играли жертвата. Ако вечно се представяте за жертва, вечно ще се държат с вас като с такава. Животът не е справедлив, но не бива да оставяте миналото ви да определя вашето бъдеще.

6. Ще съжалявате, че сте били прекалено заети да оцените хубавите неща. Да, трябва да се работи здраво, но не забравяйте от време на време да натискате паузата. Животът е сбор от малки шансове за щастие. Забелязвайте красотата, спокойствието. Живейте в настоящия момент.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Мъже, помнете! Жената трябва да има пълен гардероб с дрехи, за да не може да се помести там любовник...