Внимание! Опасна дограма ни разболява от рак и алергии

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Внимание! Опасна дограма ни разболява от рак и алергии

35262
на 30.04.2015
Внимание! Опасна дограма ни разболява от рак и алергии
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Вредни ПВЦ-дограми дебнат потребителите на родния пазар, сигнализираха граждани. Според тях на пазара се промъкват опасни прозорци, в които има съединения, наречени фталати. „Именно за това много хора се чувстват дискомфортно след смяна на прозорците с енергийно по-ефективните“, заподозря Евелина С. от кв. „Младост”.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Проверка на „Час Пик” показа, че не всички дограми са отровни, но има някои фирми, които за да спестят пари внасят евтини профили от Южната ни съседка Турция. Това понижава цената на продукта за сметка на здравето.

Фталатите са химикали, които се използват за подобряване на пластмасата като цвят, гъвкавост и дълготрайност. С времето обаче дограмата започва да старее и тъй като тези химикали не са част от нейната първична структура, те се отделят във въздуха.

свързани новини

От Асоциация здравна алтернатива (АЗА) също потвърдиха, че с времето или с надраскването на опасни ПВЦ-профили фталатите изтичат в околното пространство. Научни изследвания на запад, пък показвали, че вследствие на отровните пластмаси настъпват различни хормонални и генетични малформации при децата, недоразвиване на мозъка също е често срещано явление. Алергии и рак на гърдата са проблемите, които морят по-възрастните.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК