Внимание! Потресаващи факти за пилешкото месо, което ядем

ТЕМА

Внимание! Потресаващи факти за пилешкото месо, което ядем

79681
на 20.11.2014
Внимание! Потресаващи факти за пилешкото месо, което ядем
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Пилешкото месо присъства непрекъснато на трапезата ни и всички здравословни режими на хранене включват приема му в големи количества.

препоръчано

 Колбасите, кренвиршите и всички пушени меса са сред най-коментираните продукти, за които се знае, че са пълни с химикали. Оказва се, че пилешкото месо се нарежда в черния списък с най-вредните храни в България и по света.

Ето защо:

90% от птиците се отглеждат в тесни клетки или огромни халета, в които са натъпкани едно до друго и никога не виждат естествена светлина.

Още от малки пиленца приемат големи дози антибиотици, за да могат да растат по-бързо и да надминават естествените си размери. Повече килограми – повече печалба. Заради бързия растеж се увреждат костите им и някои от тях дори не могат да ходят като пораснат по-големи, ако въобще има някакво свободно пространство.

Ако преди 50 години теглото на една нормална кокошка е било килограм-килограм и половина, днес средното им тегло достига средно до 4-5 кг. Освен този потресаващ факт, се е скъсило и значително времето за растеж – от 60 на 40 дни.

Всички хормони и антибиотици, които поглъщаме с пилешкото месо, остават в организма ни като отрова, която подхранваме с всяка следваща хапка. Безмилостната индустрия не иска да сме здрави, иска да печели пари за сметка на здравето ни.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 109
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК