Волен Сидеров пред ПИК: Правителството бяга от позиция за Украйна от страх да не си навлече гнева на Американското посолство!

ЧАС ПИК

Волен Сидеров пред ПИК: Правителството бяга от позиция за Украйна от страх да не си навлече гнева на Американското посолство!

26196
на 03.05.2014
Волен Сидеров пред ПИК: Правителството бяга от позиция за Украйна от страх да не си навлече гнева на Американското посолство!

България трябва незабавно да заклейми военната агресия в Киев срещу собствени граждани

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на Атака Волен Сидеров поиска извънредно заседание на Народното събрание и незабавно свикване на Консултативния съвет по национална сигурност във връзка с кръвопролитията в Украйна.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

По този повод ПИК го потърси за коментар.

 

Интервю на Ивайло Крачунов

 

- Г-н Сидеров, защо искате извънредно заседание на Народното събрание?

- Това според нас се налага, защото България трябва да даде държавна позиция по това, което става в Украйна! А какво става там? Властта в Киев и правителството, което аз наричам незаконно, използват военни машини, бойна техника и войска срещу собствените си съграждани в Славянск. Това трябва да бъде заклеймено и българското правителство не трябва да се бави и да бяга от позиция.

По тази причина смятам, че се налага извънредно заседание на парламента и свикване на Консултативния съвет по национална сигурност.

- Как си обяснявате колебливата позиция на правителството за случващото се в Украйна?

- Обяснявам си го с липсата на позиция и страх да не си навлече някакви обструкции от страна на Американското посолство, защото от всичко което става в Украйна трябва да подчертаем, че действията в Киев стават само няколко месеца след посещението там на вицепрезидента на САЩ и шефа на ЦРА. Те отидоха там, за да насърчат украинското правителство да използва военна сила срещу протестиращите граждани и по този начин да се предизвика Русия да защити рускоговорящите си сънародници в Украйна. Целта е Русия да бъде изобличена като агресор. Аз съм убеден, че руското държавно ръководство няма да се подаде на тази провокация и ще търси дипломатически пътища и международен начин на разрешаване на ситуацията в Украйна.

България и европейските държави трябва да вземат ясна позиция, която да осъди военната агресия в Киев срещу собствени граждани. Това е, което заради беше започната война срещу Саддам Хюсеин и Кадафи. В момента абсолютно същото се случва в Украйна - войската напада мирни граждани, обстрелва ги с ракети и ги избива. 

- Как гледате на опитите на някои "експерти", които се опитват да разделят българското общество на русофили и русофоби?

- Тук не става въпрос само за русофилия и русофобия, а за една много опасна игра на Щатите, която се играе срещу Русия, която по времето на Путин укрепна изключително много както политически, така и държавнически. Виждаме, че в тази опасна игра се използват и военни действия. Това може да предизвика верижна реакция. Така, че тук не става дума за филство и фобство, а за стратегическо мислене и геополитика, и ако някой претендира да е държавник, то той незабавно трябва да излезе и да изкаже позиция. Зариването на главата в пясъка е възможно най-неподходящото поведение, което могат да предприемат българските политици в момента.

- Смятате ли, че ръководството на Народното събрание ще се вслуша във Вашия призив и ще свика извънредно заседание?

- Честно казано, като виждам какво е поведението на ръководството на парламента и на правителството, а то е мижаво, не очаквам Михаил Миков да откликне на моя призив. Но събитията в Украйна очертават един нов етап за Европа и следващите месеци и години ще минат под знака на определянето й по отношение на това дали ще бъде европейска или американска марионетка.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО) Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК