БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Волен Сидеров скочи на европейски чиновници, не подмина и министър Митов

Само в ПИК
Волен Сидеров скочи на европейски чиновници, не подмина и министър Митов
Автор: ПИК
Дата
Дата
10326
Коментари
5
Волен Сидеров скочи на европейски чиновници, не подмина и министър Митов

"Нито едно решение на проблема с миграционната вълна в Европа не се чу на конференцията в парламента. Съветът на Европа е в криза",  заяви лидерът на Атака Волен Сидеров на излизане от форума „Демократична сигурност, основана на европейското единство и сътрудничество”. Той се проведе с участието на председателите на комисиите по външна политика на парламентите на държавите-членки на Съвета на Европа.

Сидеров, който беше единственият представител на парламентарна група, първо изрази недоумението си от безумното наименование на конференцията и попита какво точно означава „демократичната сигурност, базирана на европейската солидарност“.

След изказванията на основните гости, той взе думата за кратко, за да изрази разочарованието си от този форум, който е плод на сериозен финансов ресурс. „Това са разходи, които поема България, тъй като тя е домакин“, уточни той.

Тъй като на срещата присъстваха заместник-генералният секретар на Съвета на Европа Габриела Батаини-Драгони, бившия ген.-секретар д-р Валтер Швимер и високопоставени европейски бюрократи, Сидеров отбеляза, че не е лошо да кажат какво е заплащането на генералния секретар на Съвета на Европа.

Сидеров се възмути от двойния стандарт по повод изявлянието на Драгони. „Тя изрази тревога как сме щели да се справяме с проблема „Стокхолм“. Има предвид, че в Стокхолм се проведе демонстрация против мигрантите. Но не постави въпроса, че тази демонстрация беше реакция на това, което се случи в Кьолн. Така, че основният въпрос е как ще се справим с това, което се случи в Кьолн?“, категоричен е партийният лидер.

Той обясни, че и в нейното изказване, и в на Швимер, и в на външния министър Даниел Митов, ставало въпрос за това как трябва да бъдем срещу ксенофобията, омразата, ислямофобията. Да не бъдем ислямофоби. „Това не знам какво значи. Може би трябва да станем ислямофили, от утре да започнем да обичаме исляма и да афишираме любов към исляма ли? Аз мисля, че това е изключително лицемерно, повърхностно и заобикалящо проблема. Изобщо тук не трябва да става дума за ислямофилство или фобство, а за жизнената опасност за жителите на Европа“, подчерта Сидеров. Според него случая в Кьолн е всекидневие в европейските градове и там населението е настръхнало. На този форум обаче не е станала и дума за това. Той отбеляза, че всички присъстващи на конференцията говорили с обичайните клишета за общите ценности, човешките права и загриженост за правата на мигрантите.

„А министър Митов каза, че това са преследвани хора. Виждаме, че това са млади мъже между 20-25 до 40 години, които са силно нахъсани с пари и модерни телефони в джоба. Това не са преследвани по политически причини хора“, заяви Сидеров и попита защо е това лицемерие.

Още по темата
ЕКСКЛУЗИВНО! Волен Сидеров изригна пред ПИК: Кунева унищожи АЕЦ "Козлодуй", а след това бе наградена с пост в чужда банка!
Часовник
12:33
Лидерът на ПГ "Атака" Волен Сидеров посече сериозно амбициите на Меглена Кунева за министерския стол на образованието. Пред репортер на ПИК, Сидеров потвърди, че той и неговата парламентарна група...
Напиши коментар »
(5)
1
....ЕЛЕКТРА ....?
2
Вместо да се възмущава от двойния стандарт да поиска от неговото протеже Путин да спре бомбардировките над бунтовниците в Сирия а да унищожава бойците на ИДИЛ заради които влязоха в Сирия.
3
А КОЙ ШЪ спре "бежанците" от Афганистан, от Ирак ,от Африка ???
4
не плюйте сидеров.той е мното мек и цивилизован.простият ви еврогейски политкоректен мозък не може да си представи какво ще дойде след сидеров.хората са бесни.и макар да ни точите ножа, не бъдете изобщо сигурни, че и вас ще ви подмине.започвайте да гасите огньовете на запаления от вас свят.
5
Вероятно Путин бомбардира тайно и в Афганистан, Ирак и Африка. Отвратителен човек! Направо мръсник.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари